Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 2°C

Z regiónu

O5 ZAPOJENÍ 2020 - 10.ročník oslavy varínskych kapiel

Poslednú prázdninovú sobotu bude v obci veľký kultúrny sviatok. Organizátorom podujatia O5 ZAPOJENÍ 2020 sa podarilo aj tento rok usporiadať plejádu výborných domácich kapiel s čerešničkou na torte v podobe skupiny Vidiek. Viac nám už prezradil hlavný zakladateľ tejto myšlienky spred 10 rokov – Ján Androvič.

21.08.2020 | 14:45

Podujatie zabezpečuje Autocamping Varín, ktoré bude oslavou hudobníkov priamo z obce. „V podstate je to vystúpenie varínskych kapiel od 70. rokov minulého storočia až po súčasnosť. Celkovo máme 9 kapiel, jednou z nich je aj zoskupenie vo veku 70 rokov a vyššie. Hlavnou hviezdou programu je skupina Vidiek. Prídu si na chuť všetky vekové kategórie, pričom tento jubilejný 10. ročník je pre nás sviatkom,“ povedal organizátor Ján Androvič, ktorého teší rastúci záujem verejnosti. „Nikto nečakal, že sa z toho stane tradícia. Varín má bohatú históriu na hudobné skupiny a jednoducho som si povedal, aby sme vystúpili na jednom pódiu. Nultý ročník mal veľký úspech po celom Varíne, všetci sme sa nakopli a spravili sme z toho tradičnú akciu.“

 

Podujatie je určené nielen pre občanov Varína, ale aj okolitých obcí. Pomyselný výkop je na programe popoludní 29. augusta. „Vstupné je zadarmo, začíname o 14. h, okolo 20. h má vystúpiť Vidiek a potom nasleduje oldies párty. Máme aj alternatívu v prípade nepriaznivého počasia – budeme disponovať veľkým stanom. Veríme, že aktuálna situácia bude v poriadku a akcia bude ako po minulé roky obrovským úspechom. Všetci sme pozitívne naladení. Vždy sa na tom námestí pohybovalo 400 – 500 ľudí, kiežby boli podobné čísla vyššie. Teraz sme ešte na väčšom priestranstve, nerobíme to len pre Varín, ale aj pre ostatné obce, aby sme Varín viac zviditeľnili. Určite by sme chceli, aby to nabralo väčšie rozmery ako po minulé roky,“ zaželal si Ján Androvič.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: PR

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod