Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 4°C

Kultúra

Ochutnajte valentínske klobásky na Lietavskom hrade

Prechádzka na zrúcaninu v zimnej krajine, prehliadka hradu, do ruky grilovanú klobásu s horúcim čajom či punčom. Aj takto bude vyzerať už 12. ročník benefičnej akcie v podaní dobrovoľníkov Združenia na záchranu Lietavského hradu a dobového spolku sv. Šebastiána.

06.02.2020 | 17:21

Pokiaľ nepatríte k priaznivcom valentínskeho gýču, je sobotné popoludnie na Lietavskom hrade príjemnou alternatívou. Vstup aj občerstvenie sú za dobrovoľný príspevok a výťažok z celej akcie poputuje na činnosť združenia venujúceho sa záchrane tejto kultúrnej pamiatky už cez 20 rokov.


Podujatie sa koná 15. februára 2020, od 11:00 hodiny priamo na nádvorí zrúcaniny. Návštevníci sa môžu tešiť už tradične na občerstvenie vo forme grilovaných klobás, čaju s rumom, či vareného vína. Otvorená bude aj expozícia a nedávno zrekonštruované priestory. Združenie v nej približuje históriu hradu fotografiami, panelmi a replikami archeologických nálezov priamo z hradu. Rodičov určite poteší, že expozícia je hmatová a tak môžu pokojne nechať deti všetko vyskúšať. Dobovú atmosféru už neodmysliteľne dotvoria rytieri, lukostrelci a stredoveké dámy z Cechu Terra de Selinan.


Podrobnosti a aktuálne informácie nájdu návštevníci na webe www.hradlietava.sk

Autor: - r -

Foto: archív OG

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod