Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -2°C

Šport

Odchovanec Žiliny Cehlárik draftovaný Chárovým Bostonom

Letná sezóna je v plnom prúde, ale okolo hokeja v Žiline, v Mestskom hokejovom klube, sa stále niečo deje. V nedeľu 30. júna sa uskutočnil draft NHL, na ktorom mala Žilina dvojnásobné zastúpenie.

02.07.2013 | 11:22

Róbert Rehák v SR 16
Šéftréner mládeže a tréner extraligového dorastu Žiliny Róbert Rehák sa stal asistentom Tomáša Kochana v reprezentácii SR do 16 rokov. Manažérom tohto výberu je bývalý tréner mládeže mužov Žiliny Richard Turaz. Asistentom výberu SR 17 sa stal bývalý hráč Žiliny Stanislav Škorvánek, hlavným trénerom je Martin Hrnčár, známy z pôsobenia pri doraste a junioroch Žiliny.
Žigárdy v poľskom Tychy
Brankár Štefan Žigárdy po prestupe z Nitry odchytal v uplynulom ročníku Tipsport extraligy za mužov Žiliny 30 zápasov a 1654 minút 23 sekúnd. V budúcom ročníku s ním „vlci“ nebudú môcť počítať, Žigárdy prestúpil do poľského tímu GKS Tychy, kde si ho vyhliadol český tréner Jiří Šejba. Zaujímavosťou je, že v tomto klube v uplynulej sezóne pôsobil útočník Radoslav Kropáč, ktorý sa zapojil do prípravy s mužmi Žiliny.
Cehlárik draftovaný v 3. kole
Žilinský hokej mal na drafte dvojnásobné zastúpenie. Útočník Cehlárik bol pred draftom v štatistikách európskych korčuliarov na 28. mieste. Hráč švédskej Luley bol draftovaný v 3. kole z 29. miesta (celkovo 90.). Perspektívneho ľavého krídelníka si vybral klub Zdena Cháru Boston Bruins. Druhým želiezkom v ohni bol brankár Maroš Mikoláš, ktorý v uplynulej sezóne nastúpil v 41. zápase juniorov a v štyroch za mužov. Pred draftom bol vedený ako brankárska desiatka v Európe. Mikoláš sa napokon medzi 211 hráčov vybraných klubmi najprestížnejšej svetovej hokejovej súťaže nedostal.
Prihlásených 9 kandidátov na GM
V polovici mája vyhlásil hlavný akcionár Mestského hokejového klubu Žilina, mesto Žilina konkurz na pozíciu generálneho manažéra. V stanovenom termíne sa prihlásilo deväť kandidátov. O tom, kto ním bude, sa má rozhodnúť v priebehu budúceho týždňa. Už teraz však je jasné, že ním nebude najhorúcejší kandidát Ján Nociar, ktorý sa nedostal do užšieho výberového konania.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod