Žilinský Večerník

27. júl 2024 | Božena
| 12°C

Spravodajstvo

Opapučované auto pred poštou čoskoro odtiahnu

Pred budovou Pošty 1 pri železničnej stanici stojí už vyše dvesto dní starší Opel Corsa s poľskou evidenčnou značkou. Niektorým Žilinčanom je na smiech, že si s ním nikto nevie dať rady. Podľa našich informácií sa už na odtiahnutí pracuje.

18.11.2013 | 12:46

ŽILINA. O zelenom Opli Corsa sme už v Žilinskom večerníku písali. Auto tu ešte v apríli tohto roku zaparkoval mladý Poliak, ktorý sa vraj stal obeťou krádeže. Z mesta odišiel a vozidlo nechal odstavené pred budovou pošty pri železničnej stanici. 19. apríla „opapučovala“ auto mestská polícia. Jeho majiteľ sa totiž dopustil v zmysle zákona o cestnej premávke priestupku – nerešpektoval značku Zóna zákazu státia. Auto tam dnes stojí už siedmy mesiac a nikto sa k nemu nehlási.


Meno majiteľa poznajú, miesto pobytu nie

Totožnosť majiteľa sa mestskej polícii podarilo zistiť až po lustrácii, ktorú vykonala štátna polícia. Jeho meno už síce poznajú, ale miesto pobytu je dodnes pre nich veľkou neznámou. „Táto osoba sa vraj pohybuje po viacerých krajinách. Mestská polícia Žilina preto požiadala o súčinnosť štátnu políciu,“ informoval hovorca mesta Pavol Čorba.

Keďže je pravdepodobné, že majiteľ si sám od seba pre auto nepríde, mesto Žilina začalo konať na vlastnú päsť. Vozidlo totiž stojí na jeho pozemku, ktoré má v užívaní pošta. „Dohoda medzi Mestskou políciou Žilina a Slovenskou poštou, a. s. bola, že pošta požiada o odstránenie vozidla z komunikácie s tým, že im bráni v prevádzke. To bolo cca pred troma mesiacmi. Po požiadavke môže mesto konať,“ vysvetlil Pavol Čorba.

Podľa informácií od hovorkyne Slovenskej pošty Stanislavy Pondelovej pošta už v tejto veci vyvinula potrebné kroky. Mestský úrad požiadali, aby vozidlo z miesta odtiahli.


Ušetril si 8-tisíc eur

Starší Opel Corsa sa za tú dobu, ako tu stojí, stal akýmsi maskotom Žiliny. Ľudia sa smejú na tom, ako mladý Poliak, pravdepodobne nevedome, na celej tejto veci pekne ušetril. Odparkoval ho totiž v zákaze státia. Keby auto nechal o pár metrov ďalej, kde je už platené parkovisko, ku dnešnému dňu by za parkovné zaplatil 8046,40 eura. Takto, ak si niekedy pre svoje auto príde, mu hrozí pokuta len v maximálnej výške 60 eur za nerešpektovanie dopravnej značky.

Michala Stehlíková
Snímka autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod