Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 9°C

Poradňa

Päť tipov, ako zvládnuť upratovanie v domácnosti bez stresu

Upratovanie bytu či domu nepatrí medzi tie najobľúbenejšie činnosti pravdepodobne u nikoho z nás, no aj tak je potrebné ho z času na čas urobiť. Vedeli ste však, že nezáživné upratovanie si môžete zjednodušiť pomocou niekoľkých tipov? My vám ich dnes predstavíme.

03.03.2021 | 09:14

Pocit z dobre upratanej domácnosti je najmä u žien na nezaplatenie. Za tým všetkým však častokrát stoja hodiny práce s mopom, vysávačom a čistiacimi prostriedkami. Dobrou správou však je, že dnes si môžete túto prácu uľahčiť pomocou niekoľkých šikovných prístrojov, akými sú napríklad robotické vysávače.

 

Pokiaľ vás čaká jeho výber, nezabudnite si pozrieť test a recenzie robotických vysávačov. Tie kvalitnejšie disponujú aj mopom, vďaka ktorému ostane vaša domácnosť dokonale čistá.

1. Začnite v spálni
Prvým z tipov, ktorý vám môže upratovanie výrazne uľahčiť, je začať s upratovaním miestnosti, v ktorej sa počas dňa zdržujete najmenej. Najčastejšie je týmto miestom spálňa, v ktorej býva väčšinou menej neporiadku ako v ostatných častiach bytu či domu. Vysávanie spálne vám určite nezaberie toľko času a poriadok v nej vydrží dlhšie. Upratovanie tejto miestnosti si môžete uľahčiť aj pomocou kvalitného vysávača, s ktorým sa dostanete aj na menej prístupné miesto. Klasický, tyčový, robotický… Neviete si vybrať? Pozrite sa, aké sú najlepšie vysávače podľa Rankito.sk, kde nájdete porovnanie výhod a nevýhod jednotlivých typov.

2. Neupratujte všetko naraz
Upratovanie je skutočne činnosťou, ktorá môže byť extrémne vyčerpávajúca, a preto vám odporúčame si upratovanie celého bytu rozdeliť na viacero častí a viacero dní. Ak si toto upratovanie naplánujete na viacero dní, verte tomu, že váš byt dokážete lepšie a dôkladnejšie vyčistiť, ako keby ste to robili naraz.

3. Nesnažte sa o dokonalosť
Uplatnením tohto pravidla si ušetríte veľké množstvo času a nervov. To, že sa nebudete snažiť urobiť všetko na 100 percent a mať všetko dokonale čisté, určite ocenia aj ďalší členovia vašej domácnosti.

4. Sústreďte sa na kúpeľňu a WC
Hovorí sa, že to, či je u vás upratané najviac, prezradí kúpeľňa a WC. Práve preto by ste si na tieto časti vašej domácnosti mali vyhradiť extra čas.

5. Rozdeľte si úlohy
Ak v domácnosti nežijete sám alebo sama, určite sa nebojte delegovať rôzne úlohy aj na ďalších členov domácnosti, ktorým by taktiež malo záležať na tom, aby váš dom či byt žiaril čistotou.

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: Andrew Angelov / Shutterstock.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod