Žilinský Večerník

27. júl 2024 | Božena
| 12°C

Šport

PLUTVOVÉ PLÁVANIE: Na rekordný 3Fins Cup do Žiliny opäť zavítali majstri sveta či starého kontinentu

Začiatkom marca sa na Žilinskej Mestskej krytej plavárni uskutočnil štvrtý ročník medzinárodných pretekov v plutvovom plávaní 3Fins Cup, ktorý zorganizoval domáci klub KŠP Delfín Žilina.

02.04.2024 | 19:54

Preteky, v ktorých sa súťaží štýlom trojboja, po dvojročnej pauze spôsobenej pandémiou naberá na popularite. Kým minulý rok sa ho zúčastnilo 155 plavcov, tento rok do Žiliny prišlo úžasných 213 súťažiacich, čím bol vytvorený rekord podujatia. Delfín privítal vo svojej domácej vode plavcov z Rakúska, Česka, Maďarska, Chorvátska a samozrejme Slovenska. Výbornou správou je početný návrat plavcov z Rakúska a Chorvátska, ktorý prišli minulý ročník len v pár kusoch, no tentokrát ich prišlo vyše 30.


 

 

Organizátorom sa vďaka dobrej organizácii a dobrým vzťahom darí pravidelne privádzať aj svetové hviezdy plutvového plávania. Už po niekoľkýkrát na podujatí štartoval majster sveta a držiteľ juniorských a svetových rekordov, Adam Bukor z Maďarského Gyoru ako aj Suba Sara z klubu Debrecín, ktorá je pravidelnou medailistkou na Európskych a svetových šampionátoch. Tento rok na podujatie zavítala po ročnej pauze aj držiteľka svetového rekordu na 400m BF a takisto držiteľka viacerých medailí z Európskych šampionátov, Zuzana Hrašková zo Zvolena. Z domácich pretekárov sa najviac darilo Šimonovi Šoškovi, ktorý vyhral trojboj  v kategórii BF a tak ako aj ostatní víťazi, odniesol si prize money a zaujímavé ceny od sponzorov.

Autor: - r -

Foto: archív M.B.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod