Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 2°C

Spravodajstvo

Podomácky vyrobené traktory si zmerali sily

Občianske združenie Traktory klub Nededza zorganizovalo v nedeľu 3. júna 5. ročník Traktoriády. S materiálnou pomocou obce Nededza a s príspevkami výherných cien sponzormi bol tento ročník podľa Mariána Cesneka najlepší.

14.07.2021 | 21:20

O akcii poslanec obecného zastupiteľstva a jeden z organizátorov Marián Cesnek prezradil viac:  „Na podujatí sa zišlo 23 účastníkov s traktorom. 21 bolo z Nededze, 1 z Tepličky nad Váhom a 1 z Nesluše. Zúčastnili sa len malotraktory takzvané fabrické a tiež podomácky vyrobené, všetky súťažili v jednej kategórii. Na začiatku podujatia bola spoločná jazda - prehliadka traktorov, počas ktorej boli postupne predstavení všetci účastníci. Disciplíny boli dve - ťahanie dreva (slalom) na čas a slalom s vlečkou na čas, spojené s cúvaním vlečka do garáže. Okrem nich boli vyhodnotené aj nesúťažné  kategórie: Naj dielenské spracovanie - Miroslav Ďuríček a Vlado Beliančin; Naj veterán - Michal Janek - traktor 25K vyrobený v roku 1948 a Naj vynaliezavosť - Miroslav Cesnek - traktor s rádiom a chladničkou, Roman Mravec - traktor s prívesom - doma vyrobená štiepačka dreva Godzilla 20/50.“

 

ROČNÍKU PRIALI AJ MLADÍ TRAKTORISTI

 Podujatie má skôr miestny charakter a je primárne určené pre členov Traktory klubu Nededza, ktorí majú príležitosť sa predstaviť so svojimi traktormi. V obidvoch súťažiach sa umiestnil na prvom mieste Majo Mravec z Nededze, na druhom a treťom mieste sa umiestnili Rado Mravec, Juraj Konárik, Michal Janek. Tento ročník hodnotím celkovo ako najúspešnejší, potešili nás mladší účastníci  s traktormi a tiež pozitívna spätná väzba od návštevníkov. Bez nadšenia členov Traktory klubu Nededza a priamej osobnej pomoci pri organizácii by sa podujatie neuskutočnilo.   

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod