Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 7°C

Spravodajstvo

Potravinová a materiálna pomoc od Nadácie Mesta Žilina

Nadácia Mesta Žilina v súvislosti s koronakrízou aktívne pomáhala aj občanom mesta Žilina. Materiálnymi darmi sme pomohli nemocnici – oddeleniu dlhodobo chorých a chirurgii, kde sme zakúpili osem televízorov v celkovej sume 2423,92 eura.

23.07.2020 | 08:40

ŽILINA. Potravinovú pomoc sme rozdelili na prvú a druhú fázu. Prvú zabezpečovalo mesto Žilina, kde sme finančne pomohli sumou 2052,21 eur a pre veľký záujem o pomoc sme boli úspešní aj v projekte Fondu pomoci Nadácie Orange, kde sme získali finančný príspevok v sume 1000 eur na zakúpenie potravinových a hygienických balíčkov. 

Pomoc smerovala do rodín na Bratislavskej ulici, Košickej ulici a pre ľudí bez domova v OZ Bratstvo Sedembolestnej Panny Márie, do útulku a pre občanov,  ktorí o pomoc požiadali priamo Nadáciu Mesta Žilina. Všetky balíčky pripravili dobrovoľníci a správkyňa Nadácie Mesta Žilina Jana Filipová spolu s dvomi členmi správnej rady Lenkou Tomaníčkovou a Ľubomírom Bechným zaobstarali dovoz týchto darov, ktoré poslúžia viac ako 100 rodinám. Celkovo sme takto pomohli viac ako 200 rodinám. V najbližšej dobe ešte plánujeme pomôcť 16 rodinám, a to hygienickými balíčkami z prostriedkov finančného daru od poslancov mesta, ktorí prispeli do rozpočtu nadácie. Sme veľmi radi za akúkoľvek materiálnu, dobrovoľnú a finančnú pomoc, ktorú môžeme sprostredkovať ďalej tým, ktorí to potrebujú.

Zdroj: Ľubo Bechný

Foto: Ľubo Bechný

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod