Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 3°C

Spravodajstvo

Požiar v centre Žiliny skončil tragicky, hasiči našli nehybné telo ženy

Požiar sa stal v centre mesta na Veľkej okružnej.

19.11.2021 | 15:27

Na ulici Veľká okružná došlo dnes (19.11.) okolo 13.00 h k požiaru bytu. V bytovom dome, kde vznikol požiar, vlastní mesto Žilina sedem bytov. "Šesť z nich je v súčasnosti obývaných, jeden neobývaný. Požiar mal vzniknúť v byte na štvrtom podlaží, ktorý susedí s jednoizbovým mestským bytom a obývajú ho štyria nájomníci," informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík. Oheň mestský byt nepoškodil, podľa našich informácií sú byt i nájomníci v poriadku. 

„Správa o požiari bytového domu ma zasiahla uprostred iných pracovných povinností. Ihneď som ich prerušil a smeroval na miesto, keďže v bytovke vlastní mesto sedem bytov. Bol som sa osobne ubezpečiť, že všetci naši nájomníci sú v poriadku a ponúknuť pomoc. Pri požiari mala podľa mojich informácii prísť o život staršia pani. Mrzí ma ľudská strata a pozostalým vyjadrujem v mene svojom aj v mene mesta Žilina úprimnú sústrasť,“ podotkol Peter Fiabáne, primátor mesta Žilina.  

V priestoroch bytového domu bola nájdená osoba bez známok života, doposiaľ presne nezistenej totožnosti. "V súčasnosti vykonávame všetky potrebné prvotné procesné úkony s cieľom zdokumentovania skutku a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku," informuje Polícia SR.

Foto: Polícia SR

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod