Žilinský Večerník

11. máj 2024 | Blažena
| 1°C

Tlačové správy

Pôžička na bývanie. Ako na ňu?

Väčšie skrine, nová chladnička alebo napríklad celá kúpeľňa. Zariadiť si bývanie podľa svojho je veľkým snom mnohých ľudí, ale nie vždy naň zostávajú peniaze z výplaty. Pre niekoho nie je cestou k vysnívanému bývaniu ani postupné odkladanie peňazí. Príčinou môže byť akútna potreba nového vybavenia domácnosti, napríklad rozbitá práčka alebo očakávanie prvého dieťaťa a nutnosť zariadiť detskú izbu. V takom prípade skutočne nie je na čo čakať a je dobré obzrieť sa po ďalších možnostiach, napríklad obľúbenej pôžičke

10.01.2022 | 10:47

Pre pôžičku inam než do banky

Rozhodli ste sa pre pôžičku? Potom určite viete, že máte aj inú možnosť, než sa rovno vydať do banky. A tým nemyslíme zájsť spýtať sa k susedovi. Stále obľúbenejším variantom je takzvaná nebanková pôžička, ktorá prináša mnoho výhod. Nielenže si ju môžete jednoducho vybaviť online, ale tiež sa vám ponúka možnosť zvoliť si pôžičku, ktorú budete môcť čerpať opakovane. Takéto nebankové pôžičky sú postavené na báze revolvingového úveru. V praxi tak nemusíte znova žiadať o schválenie a peniaze, ktoré ste už splatili, môžete použiť znova. To sa vám môže hodiť, ak si spomeniete, že by bolo potrebné ešte prikúpiť ďalší nábytok alebo rovno vymeniť aj osvetlenie.

Nebankové spoločnosti sa snažia pružne reagovať na potreby klientov, a preto nie je problém nájsť tiež pôžičku s flexibilným splácaním. Na rozdiel od klasickej pôžičky si tu stanovíte minimálnu sumu, ktorú budete každý mesiac splácať. V prípade, že si budete chcieť dobu splácania skrátiť, môžete poslať aj viac peňazí.

Na čo si dať pozor
Rozhodli ste sa, že si na bývanie vezmete nebankovú pôžičku? Potom si už len postrážte pár základných vecí, vďaka ktorým budete vedieť, že ste sa rozhodli správne. Našli ste si na internete pôžičku, ktorá sa vám páči, ale neviete nič o jej poskytovateľovi? Pozrite sa na web spoločnosti, hľadajte recenzie a zmienky nielen na sociálnych sieťach a fórach. Najčastejšie sa síce ozývajú nespokojní ľudia, ale často vám tieto referencie napovedia, či ide o solídnu firmu, alebo nie.

V súčasnosti už môžu legálne pôžičky cez internet poskytovať len riadne licencované subjekty spĺňajúce prísne regulačné podmienky. Vďaka regulácii zo strany Národnej banky Slovenska vám nemôžu ponúkať príliš vysoké poplatky alebo RPMN. Či je poskytovateľ úveru riadne licencovaný si môžete jednoducho overiť v zozname regulovaných a registrovaných subjektov finančného trhu na stránkach Národnej banky Slovenska. Napriek tomu je dobré poriadne si naštudovať, či sa v zmluve nenachádzajú nejaké skryté poplatky, ktoré by vás neskôr nemilo prekvapili.

S dokladmi všetko vybavíte online
Keď máte všetko preverené, stačí si vybaviť pôžičku rýchlo online. Obratom budete mať jasno, či vám bolo poskytnutie úveru schválené. Potom už len stačí dodať potrebné doklady, napríklad kópiu občianskeho preukazu, pasu alebo vodičského oprávnenia. V ideálnom prípade tiež online, aby ste mali peniaze na účte čo najskôr. Pošta alebo kuriér by celý proces zbytočne predĺžili.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod