Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Spravodajstvo

Prasknuté potrubie zavrelo v Rajeckých Tepliciach školu

Žiaci základnej školy v Rajeckých Teliciach si pre haváriu na vodovodnom potrubí predĺžili víkend o jeden deň.

22.01.2013 | 14:50

RAJECKÉ TEPLICE. Verejný vodovod sa pretrhol v piatok 11. januára v poobedňajších hodinách. Bez vody zostala jedna bytovka, päť rodinných domov a areál základnej školy.

Vodári poškodený prívod okamžite odstavili. Z potrubia vraj unikalo až 7 litrov vody za sekundu. „Nakoľko bol piatok a nebolo už možné zabezpečiť vytýčenie inžinierskych sietí, potrebné k rozkopávke komunikácie, bolo rozhodnuté, že porucha bude odstránená v pondelok 14. januára,“ uviedol hovorca Severoslovenských vodární a kanalizácií (SEVAK) Jozef Vrábel.

Aby rodiny v postihnutých domoch neboli celý víkend bez vody, zabezpečovali im ju krátkodobým spúšťaním podľa harmonogramu. „Okrem uvedeného náhradného zásobovania bola zo strany mesta poskytnutá aj cisterna s pitnou vodou, ktorú pristavili k bytovke,“ dodáva hovorca.

Keďže poškodené potrubie zasiahlo aj do chodu miestnej základnej školy, riaditeľ po dohode s vedením mesta udelil na pondelok 14. januára žiakom riaditeľské voľno. „Keďže v piatok, keď sa
porucha stala, boli už deti zo školy preč, využili sme všetky možnosti, ako ich o tom informovať. Kontaktovali sme starostov okolitých obcí. Cez rozhlas, internetovú stránku mesta a oznamy v kostole sa to dostalo medziľudí. Výsledok bol taký, že v pondelok neprišlo do školy ani jedno dieťa,“ skonštatoval primátor mesta Rajecké Teplice Peter Dobeš.

Vodárom sa poruchu podarilo odstrániť v pondelok okolo obeda. Žiaci sa do školských lavíc vrátili hneď na druhý deň.

-ms-

Snímka Veronika Cvinčeková

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod