Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 10°C

Šport

Predstavujeme víťaza MRS ŽILINA B/K. LÚČKA

V sezóne 2012/2013 v najvyššej súťaži SsFZ – Majstrovstvá regiónu STRED – nemalo žilinské Béčko konkurenciu, svojim súperom nastrieľalo až 102 gólov, má najlepšieho strelca súťaže, najlepšiu obranu a hlavne hralo atraktívny futbal, ktorý si získal srdcia fanúšikov a odbornej verejnosti

02.07.2013 | 11:16

Bilancia: 1. miesto 74 bodov – 24 výhier (14 doma: najvyššie 9:0 proti Zvolenu, 10 vonku: najvyššie 6:0 proti KNM a B. Štiavnici), 2 remízy (N. Baňa, Z. Poruba), 4 prehry (D. Tižina 0:1, 1:2, Čadca, Kalinovo 0:1), skóre 102:19 (doma 67:11, vonku 35:8), priemer gólov na zápas: 3, 4 góly na stretnutie, najlepší strelec: Ján Hrbek.

V súťaži nastúpili: brankári: Le Giag, Bajza, Tichák, obrancovia: Repáň, Chupáč, Ďuratný, Lončík, záložníci: Poliaček, Tlacháč, Perexta, Ďurica, Pučala, Jasenovký, Hirka, útočníci: Hrbek, Kubala, Švikruha, Húšťava. Z A mužstva hrali: Bello, Mravec, Akakpo, Pečovský, Guima, Gergel, Paur.

Tomáš Ďurica, hrajúci tréner: „Je potešiteľné, že sme hrali atraktívny futbal, potom prichádzali aj výsledky. Po jesennej časti sme si jednoznačne určili za cieľ postúpiť, sme veľmi radi, že sa nám to podarilo. Prakticky na jar sme nemali súpera, nastrieľali sme vyše 100 gólov, čo je super, pochvala patrí všetkým chalanom. V budúcej sezóne bude reorganizácia súťaží, chceme skončiť do 6. miesta, ktoré by malo zaručovať opätovný postup. Od budúcej sezóny nebude Žilina B/Kotrčiná Lúčka, pôjde čisto o žilinské Béčko – bude tam prílev hráčov z 19-tky, potom z Áčka a našich hráčov. Chceme v tíme udržať Poliačka, ostáva najlepší strelec súťaže Hrbek, myslím si, že budeme konkurencieschopní. A čo sa týka najlepších zápasov v sezóne, určite sme hrali skvele proti Brusnu či Kalinovu, hlavne sme sa prezentovali tímovou pohodou, radosťou z futbalu. Minulý týždeň sme zaskakovali v príprave A mužstva proti Šamorínu, keďže chalani z prvého mužstva odišli do Rakúska a dokázali sme uhrať remízu, to značí, že toto mužstvo má svoju silu:"

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod