Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 11°C

Spravodajstvo

Pri nehode pri Žiline vyhasli tri životy

Nočná jazda bez zapnutých svetiel sa stala osudná pre troch ľudí. V pondelok večer zahynuli pri zrážke s prímestským autobusom v Radoli. Za posledné roky ide o najtragickejšiu dopravnú nehodu v našom regióne.

22.07.2013 | 15:55

RADOĽA. K smrteľnej nehode došlo v pondelok 15. júla pred polnocou. Mladý šofér pri odbočovaní k motorestu pri Radoli nedal prednosť prichádzajúcemu autobusovému spoju, s ktorým sa následne zrazil.

 

Bez šance na prežitie
47-ročný šofér autobusu nemal šancu zareagovať, auto sa totiž naň rútilo bez zapnutých svetiel. Hrozivo vyzerajúcu nehodu, po ktorej osobné auto skončilo stlačené pod autobusom pri krajnici, jeho trojčlenná posádka neprežila. V aute smrti zahynul 20-ročný šofér Radovan, jeho 24-ročná spolujazdkyňa Ivana, obaja z Kysuckého Nového Mesta, a 50-ročný Kórejčan Kim, ktorý sedel na zadných sedadlách. Väčšie šťastie mal vodič a cestujúci autobusu. „Cestujúcich z autobusu a vodiča, ktorí boli zranení ľahko, naši záchranári na mieste ošetrili a transportovali na urgentný príjem žilinskej nemocnice,“ informovala hovorkyňa skupiny Falck Alena Lacyková – Krčková.

 


Hasiči museli pri vyslobodzovaní tiel obetí použiť špeciálne hydraulické zariadenie, auto totiž zostalo po nehode úplne zdemolované. Cestujúci z autobusu boli už v čase príchodu záchranných zložiek mimo vozidla. „Doba liečby vodiča autobusu je predbežne určená na sedem dní. Jednu cestujúcu odviezla sanitka do žilinskej nemocnice so zranením nohy. Vodič uviedol, že po PN nastúpi do práce. Výšku škody na autobuse nevieme určiť,“ uviedla po nehode hovorkyňa žilinskej SAD Ivana Strelcová.

 

 


Prečo sa do motorestu vracali?
Podľa policajných štatistík je nehoda na Kysuciach počtom usmrtených ľudí najtragickejšou za posledné tri roky. Naposledy si rovnaký počet obetí vyžiadala zrážka pri Šútove v júni 2010. Polícia sa minulotýždňovou nehodou naďalej zaoberá a ostatné okolnosti sú v štádiu vyšetrovania.
 

Nad tragickou zrážkou sa však vynára niekoľko otáznikov. Mnohí sa pýtajú, prečo sa o takej neskorej hodine vracala posádka neosvetleného auta do motorestu, z ktorého údajne tesne predtým odišla. V spomínanom motoreste vraj Ivana pracovala. Príbuzní Radovana nevedia pochopiť, čo sa stalo. Tvrdia, že syn určite nepil. „Auto patrilo jeho sestre“, povedal nešťastný otec.

 

-ms-, -kaj-

Snímka Michal Filek

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod