Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 5°C

Z regiónu

Pri smrteľnej nehode v R. Lesnej asistoval aj alkohol. Aby toho nebolo málo, vodič šoféroval bez oprávnenia

Včera sme vás informovali o vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala v pondelok 13. apríla v Rajeckej Lesnej. Polícia uviedla bližšie informácie, ako sa nehoda odohrala. Z detailov vás zamrazí.

14.04.2020 | 14:05

K tragickej zrážke osobného automobilu s chodcom došlo na Veľkonočný pondelok v obci Rajecká Lesná.  

Podľa informácií od polície 29-ročný vodič bez vodičského oprávnenia viedol auto po miestnej komunikákcii, kde narazil do 26-ročného chodca. Žiaľ, chodec zraneniam na mieste podľahol.

„Počas jazdy v dôsledku nevenovania pozornosti vedeniu vozidla, neprispôsobenia rýchlosti jazdy stavu a povahe vozovky, situácii v cestnej premávke, svojim schopnostiam a iným okolnostiam narazil vodič  do 26-ročného chodca, ktorý pravdepodobne stál pri pravom okraji vozovky. Pri dopravnej nehode utrpel chodec zranenia, ktorým na mieste podľahol. U vodiča bola vykonaná dychová skúška s výsledkom 0,85 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,77 promile," uviedla k nehode hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová. 

U mŕtveho chodca bola nariadená súdna pitva. Podgurážený vodič skončil v policajnej cele. Prípad prevzal vyšetrovateľ. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.


Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že sa dopustia priestupku alebo trestného činu, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd zavinených práve vodičmi pod vplyvom alkoholu bývajú v mnohých prípadoch tragické.

„Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkoholu a šoférovania nikdy nejde dokopy," vyzýva k zodpovednému správaniu za volantom polícia. 

Autor: - r -

Foto: Polícia SR - Žilinský kraj

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod