Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 2°C

Zdravie a životný štýl

Pristálo v Gbeľanoch UFO?

Takú zaujímavú otázku nám položila naša čitateľka, ktorá si všimla nezvyčajné útvary v pšeničnom poli medzi Gbeľanmi a Varínom. Nejde o žiaden paranormálny jav, vyčíňalo len počasie.

01.07.2013 | 13:41

GBEĽANY. Stali sa Gbeľany dejiskom nejakého nevysvetliteľného javu? Takú otázku si položila aj naša čitateľka Iveta, ktorá minulý týždeň cestovala autobusom okolo pšeničného poľa v Gbeľanoch, na ktorom si všimla čudné obrazce. Z diaľky pripomínali kruhy v obilí, aké vraj zvyknú za sebou zanechávať mimozemské bytosti.

 


„Síce tie útvary nie sú v takých dokonalých tvaroch, ako ich poznáme, ale keď sa človek pozrie z diaľky, tak to pripomína nejaký obrazec. Keby tadiaľ išiel človek, traktor alebo nejaké zviera, tak by steblá boli polámané. Ale tieto sú pekne jedno na druhom poukladané,“ hovorí.

 

 


Nezvyčajný úkaz sme si boli osobne nafotiť a snímky sme poslali Mariánovi Zelinkovi, ktorý sa kedysi aktívne venoval ufológii. „Podľa fotiek by som usudzoval, že sa jedná o dielo prírody. Kruhy v obilí, ktoré sú pripisované mimozemšťanom, tvoria dokonalé obrazce. Toto skôr vyzerá ako pováľané po búrke,“ hodnotí ufológ a dodáva: „Na presné zhodnotenie by bolo potrebné zmerať to tam rôznymi prístrojmi, teda magnetizmus a radiáciu. Tiež by bolo dobré zobrať vzorky z rôznych častí. Až potom by sa dalo seriózne vyjadriť, či v tom majú prsty mimozemšťania alebo nie.“

 

 


Záhadu nám pomohol rozlúštiť až majiteľ poľnohospodárskeho družstva, ktoré túto plochu obhospodaruje. Na náš podnet sa bol na mieste osobne pozrieť. „Je tam len trochu padnutého obilia, ktoré spôsobil vietor a dážď začiatkom minulého týždňa,“ vysvetľuje. Stáva sa to vraj bežne. „Tohtoročná úroda nie je ohrozená. Pšenica dozreje aj v takejto polohe,“ dodáva.

 

-ms-

Snímky autorka

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod