Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 2°C

Spravodajstvo

Rázny krok colníkov: Do Nesluše poslali z Ameriky cigarety namiesto šálov!

Poštovú zásielku z USA zaistili pracovníci žilinskej vyclievacej pošty po tom, ako v nej namiesto deklarovaných šálov našli 760 kusov cigariet bez platných kontrolných známok. Zásielka bola určená pre ženu z Nesluše.

24.03.2020 | 12:35

Pracovníkom vyclievacej pošty v Žiline sa dostal na colnú kontrolu balík zo Spojených štátov amerických so sprievodnými dokladmi, ktoré avizovali, že vo vnútri bude 10 šálov. Po otvorení zásielky však našli stovky kusov cigariet. Neboli označené slovenskou kontrolnou známkou, počet presahoval povolené množstvo, a preto ich zaistili. K adresátovi do Nesluše sa už nedostanú, ale budú aj s ostatným zhabaným tovarom tohto druhu zlikvidované.  

Príslušníci finančnej správy upozorňujú, že na dovoz tabakových výrobkov platia obmedzenia. V príležitostných malých zásielkach neobchodného charakteru určených na osobnú spotrebu, ktoré sú zaslané fyzickou osobou z tretích krajín fyzickej osobe na našom území, môže byť najviac 50 kusov cigariet alebo 25 kusov cigariek alebo 10 kusov cigár alebo 50 g tabaku na fajčenie alebo úmerná kombinácia týchto jednotlivých tabakových výrobkov  bez platnej kontrolnej známky.

 

O limitoch tovaru pri dovoze informuje finančná správa na svojej stránke www.financnasprava.sk.

 

Autor: - r -

Foto: Finančná správa - Colný úrad Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod