Žilinský Večerník

27. júl 2024 | Božena
| 12°C

Spravodajstvo

Rosinkárom chýba osvetlená cesta

Tma ako v rohu – to denne zažívajú tí vodiči, ktorí vo večerných hodinách merajú cestu cez Rosinky. Osvetlenie sa rieši, realizovať sa však bude podľa financií.

18.11.2013 | 13:15

ŽILINA-ROSINKY. Vodiči hromžia. Úsek od Rosinskej cesty takmer až po začiatok Trnového je už dlhú dobu neosvetlený. Ak vodič túto cestu nepozná, ale i keď tadiaľto prechádza denne, mal by sa autom radšej pohybovať pomaly. „Toto sa nepodobá na civilizovanú mestskú časť, dnes už osvetlenie na takom dlhom úseku nie je snáď iba na poľnej ceste,“ hovorí miestna vodička.

Nie je jediná, ktorá sa sťažuje. Potvrdil to i poslanec za prímestskú časť Jozef Štrba. „S podobnými podnetmi sa na mňa občania na pravidelných stretnutiach obracajú, ja ich prostredníctvom zápisníc z týchto stretnutí postupujem na mestský úrad,“ tvrdí. „Realizácia verejných osvetlení je v kompetencii mesta. Mesto schválilo modernizáciu verejného osvetlenia, v rámci ktorej by sa mala realizovať výmena všetkých osvetľovacích telies aj na Rosinkách. Na úsek, kde verejné osvetlenie chýba, by malo mesto pripravovať projektovú dokumentáciu, ktorá by mala riešiť osvetlenie tejto časti nezastavaného územia Rosiniek, ako aj Rosinskej cesty,“ dodáva poslanec.

Na verejné osvetlenie dalo mesto skutočne už vypracovať projektovú dokumentáciu, a to od časti Celulózka až po koniec mestskej časti Trnové. Zďaleka však nie je isté, či sa obyvatelia týchto lokalít svetla na cestách tak skoro dočkajú. „Realizácia projektovej dokumentácie závisí od finančných prostriedkov mesta,“ informoval hovorca mesta Pavol Čorba.

Veronika Cvinčeková
Snímka autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod