Žilinský Večerník

23. apríl 2024 | Vojtech
| 5°C

Šport

Rozhodujúci moment proti Trnave rozhneval aj trénera Beláka: Videl som to, žiadny faul nebol

Žilinský tím viedol ako hlavný tréner pre karanténu mnohých členov realizačného tímu Ivan Belák. Na tlačovej konferencii sme sa pýtali najmä na situácii pred jediným gólom stretnutia, keď podľa hlavného rozhodcu stopér Kopas sa dopustil faulu na hranici šestnástky.

05.12.2021 | 23:12

DISKUTABILNÝ FAUL ROZHODOL ZÁPAS

Najpodstatnejším momentom zápasu sa udial v jeho samom závere. Pred šestnástkou na veľký údiv Žilinčanov odpísal hlavný rozhodca faul kapitánovi Kopasovi a z priameho kopu i následnej dorážky padol víťazný gól Trnavy. Ako videli tento okamih obaja tréneri. „Ja môžem povedať, že som to videl a pre mňa žiadny faul tam nebol,“ hovoril žilinský Ivan Belák a svoj pohľad ponúkol aj trnavský Michal Gašparík. „Uhrať v Žiline výhru na nulu sa počíta, to je najpodstatnejšie. Neviem či to bol faul, vyhrali sme a to je hlavné. Možno niečo podobné sme si zažili doma proti Ružomberku, kde nemala byť proti nám penalta. Rozhodcovia okolo VARU nemali potrebný záber, my sme ho mali. Samozrejme, tieto veci potom človeka naštvú. Ak chcete vedieť odpoveď, tak skutočne som to nevidel a potrebujem si to pozrieť. Desať rokov je dlhá doba, konečne sme vyhrali v Žiline a mali všetko naklonené, aby sme to práve v nedeľu zlomili.“

 

ANANG AKO STOPÉR NESKLAMAL

Ivan Belák viedol žilinský tím ako hlavný tréner, pretože takmer celý realizačný tím sa ocitol v nútenej karanténe. Do polčasu hrali jeho zverenci na troch stopérov, čo bol jeden z taktických zámerov na Trnavu. „Príprava spočívala v spolupráci s hlavným trénerom, mali sme dostatok stopérov a chceli sme v troch stopéroch eliminovať silné krídla Trnavy. Po polčase sme zmenili rozostavenie, prešli sme na zaužívaný model 4-3-3 a hru sme dostali pod kontrolu. Boli sme aktívnejší, no ťažko sme sa dostávali do vyložených šancí.“ V druhom dejstve sa pozícii stopéra ocitol krajný obranca Benson Anang, prečo nastala táto zaujímavá situácia? „Cez polčas sme boli v kontakte s hlavným trénerom Černákom, dohodli sa na tejto zmene a museli sme jedného stopéra vystriedať. Anang je vzrastom menší, ale svoju úlohu si zastal. Už v Senici hral na tomto poste a rovnako aj striedajúci Myslovič i Iľko priniesli oživenie, ale všetko by sa lepšie hodnotili pri našej výhre,“ vysvetlil Belák, ktorého sme sa spýtali či cíti pár minút po stretnutí skôr oprávnený hnev alebo sklamanie, pretože jeho hráči celý zápas podali oduševnený výkon. „Je to skutočne mix týchto pocitov. Ak by sme dostali gól z inej šance Trnavy, tak to je iné ako keď inkasujeme po situácii, ktorá vôbec ani nemala nastať. Tam je určite hnev, no sklamanie je z výsledku pre hráčov. Skutočne dreli, makali a prehráme potom zápas takýmto gólom. Stál proti nám silný súper, no chceli sme zvíťaziť.“ Šošonov do konca kalendárneho roka čakajú ešte dve stretnutia na pôde Trenčína a doma so Slovanom. V boji o prvú šestku potrebujú uhrať nejaké body. Bude toto hlavný imperatív než útočná hra tímu? „Chceme body v každom zápase, s Liptovským Mikulášom sme stratili záver, teraz to isté. Naopak, bod sme v závere získali v Senici. Budeme hrať futbal, aký vieme a musíme body zbierať. Do týchto zápasov pôjdeme, že body budú prvoradé.“ Najhlavnejšie v kádri žlto-zelených bude, aby sa po karanténe vrátili hráči naspäť do kabíny. „Uvidíme, aká bude ďalej situácia. Ja verím, že sa to už zastavilo a nebude pribúdať žiadny pozitívny hráč a budeme čakať na tých, ktorí sú v karanténe, aby čo najskôr boli v tréningovom procese,“ zaželal si Ivan Belák.

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Daniel Stehlík - cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod