Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 2°C

Šport

ROZHOVOR - Najvydarenejšia sezóna Šošonov v druhej lige: Ukázala sa kvalita i talent týchto hráčov

Rezerva MŠK Žilina ukončila sezónu 2022/2023 vo veľkom štýle, keď obsadila v druholigovej tabuľke konečné 4. miesto. Od postupu do druhej ligy uplynulo už deväť sezón a práve tá aktuálne skončená je z hľadiska výsledkov najúspešnejšia. K tomu zo všetkých ligových tímov nastrieľali najviac, až 63 gólov. Úspešnú jazdu žilinských mladíkov sme mapovali s hlavným trénerom projektu Vladimírom Veselým (46).

23.05.2023 | 12:47

Ako vnímate vaše postavenie v tabuľke po práve skončenej sezóne?

Začiatok sme nemali ideálny, ale chalani sa postupne zohrávali a začali sme zbierať body. Ukázala sa kvalita i talent hráčov v kádri, potom sa dostavili aj výsledky, z čoho máme všetci v klube obrovskú radosť.

Za deväť sezón v druhej lige tohto projektu je to najlepší výsledok. Krásny pocit prepísať klubovú históriu?

Minulé roky sme sa zachraňovali do posledných kôl, takže sa určite tešíme, ale fakt máme tento rok v projekte kvalitných hráčov a majú veľký talent. Výborne nám do kolektívu zapadli africkí hráči, lebo majú v sebe niečo iné ako naši slovenskí hráči a je to celé dobrý mix. Trénerský štáb s nimi výborne komunikuje, celé si to skvele sadlo a toto je výsledok.

Je to aj pre vás vzácny úspech z hľadiska trénerskej kariéry, keďže ste žilinským rodákom?

Som odchovancom ZVL Žilina, kariéru futbalistu vnímate troška inak ako potom tú trénerskú. V prvom rade to nie je môj úspech, ale celého realizačného tímu a klubu. Samozrejme, my sa na toto chceme pozerať aj výsledkovou optikou, lebo sme si zachovali príslušnosť v lige na ďalší ročník. Hlavný rozmer je zabezpečiť napredovanie hráčov, na to je dobré byť v tabuľke dosť vysoko, ale najmä naši chalani z projektu sa presadzujú aj v prvom mužstve. Sme servisom pre áčko a vidieť, že sa vo Fortuna lige nestrácajú.

O ktorých hráčov z vášho kádra budeme čoskoro počuť aj vo Fortuna lige?

Potenciál spravil domáci Žilinčan Dominik Šnajder, vystrelil Mário Sauer a zaujímavý je Timotej Kudlička. Tieto ročníky 2004 sú kvalitné, našli sme hráčov, ktorí sa v ligovom futbale podľa mňa nestratia.


 

Podľa vás liga celkovo nabrala na kvalite?

O postup bojovalo dlho viacero mužstiev, čo sa predtým nedialo. Teraz to bolo celé vyrovnanejšie, čo sme videli v polovici súťaže, keď na zostup či postup sme mali zhodne 6 bodov. To svedčí o veľkej vyrovnanosti a pre mladých hráčov sú to perfektné skúsenosti na seniorský futbal. Takmer v každom tíme našich súperov hrajú ostrieľaní futbalisti, tieto konfrontácie vám dajú veľa, lebo pri prechode z dorastu k mužom je toto výborný medzičlánok.

Ako bude vyzerať príprava na novú sezónu?

B-tím trénujeme ešte tento týždeň, U 19 bude v tréningovom procese do 16. júna a prípravu na nový ročník začneme 24. júna. Čakajú nás štyri prípravné zápasy, pridajú sa k nám končiace ročníky 2011 a celé to bude pestré.

 

 

NAJLEPŠÍ STRELCI V SEZÓNE 2022/2023

1. Bojan Krstić – 12 gólov

2. Essomba Bikuola – 8 gólov

3. Dominik Šnajder – 7 gólov

4. Vladimír Trabalík – 5 gólov

5. Henry Addo, Timotej Jambor – 4 góly


 

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod