Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 4°C

Polievky

Ruský boršč

100 g predného hovädzieho mäsa, 50 g bravčového údeného mäsa, čierne korenie, bobkový list, 30 g oleja, 100 g cvikle, 250 g bielej kapusty, 100 g zeleru, 100 g mrkvy, 50 g cesnaku, kečup, kyslá smotana, kôprová a petržlenová vňať

26.07.2017 | 14:02

Mäso dáme variť do osolenej vody, pridáme čierne korenie a bobkový list. Osobitne podusíme na 30 g oleja nahrubo nastrúhanú zeleninu. K podusenej zelenine dáme 50 g cesnaku nakrájaného na tenké plátky a lyžicu kečupu. Zeleninu vložíme do mäsového vývaru. Ďalej už nevaríme, aby zelenina nestratila farbu a vitamíny. Mäso nakrájame na kocky a pridáme k ostatnej polievke. Na tanieri pridáme do polievky lyžicu kyslej smotany a nadrobno posekanú kôprovú a petržlenovú vňať.

Najčítanejšie z rubriky

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Polievky | 18.12.2017 14:29

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Polievky | 13.03.2017 12:28

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Polievka ragú

Polievky | 09.03.2017 11:19

Polievka ragú

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod