Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 11°C

Šport

Sebakritický Paleš si sypal popol na hlavu: Pokazil som to!

Prestížny turnaji K1 World Grand Prix v japonskom Tokiu nedopadol pre žilinské farby úspešne. Thaiboxer Diamond Gymu Žilina Milan Paleš vypadol už vo štvrťfinále pyramídy, keď nad jeho sily bol 37 – ročný Japonec Yasuhiro Kida.

24.03.2020 | 10:40

JEDNA CHYBA

Prehral si dobre rozbehnutý zápas, takto videl svoj duel Milan Paleš. „Ťažko niečo hodnotiť, sám som si to pokazil. Stále som si opakoval, aby som držal ruky hore a nestalo sa. Dostal som tvrdý kop, čo si zatiaľ neviem vyhodnotiť či to bolo súperove šťastie, alebo moje nešťastie. Od tohto okamihu sa zápas otočil a prehral som ho,“ zneli jeho prvé slová v reakcii na naše otázky a smutne ďalej dodal. „Určite nebol lepší ako ja, to som si istý. Nebyť toho kopu si myslím, že som mal Japonca na lopate. Bohužiaľ, taký je šport, rozhodla moja jedna chyba.“

 

KARANTÉNA PADNE VHOD

Vyše 10 dňový pobyt v krajine vychádzajúceho slnka hodnotí žilinský borec nesmierne pozitívne. „Cítil som neskutočný profesionalizmus na každom kroku prakticky od toho ako sme vystúpili z lietadla. Úžasné bolo sledovať všetko do bodky nachystané bez časového sklzu a len o nás bojovníkov sa staral tím 50 ľudí.“ Ešte väčšiu radosť mal Paleš z vlastných fanúšikov, ktorí mu napriek prehre adresovali slová uznania. „Aj napriek prehre sa ma snažia povzbudiť na duchu za čo každému zo srdca ďakujem. Vnímam to už skoro podobne, že niekedy je šport veľmi krutý.“ Na Slovensku momentálne vládnu prísne opatrenia, a tak bude Paleš spoločne trénerom Popluhárom putovať do nútenej karantény. „Mám informáciu, že nám zmenili let. Z Tokia by sme mali odletieť vo štvrtok 26. marca, potom nás čaká karanténa. Potrebujem vyčistiť hlavu. Po psychickej stránke som dosť zničený, tento čas mi možno padne vhod. Samozrejme, v prvom rade treba rešpektovať prísne pravidlá a byť disciplinovaný voči sebe i ostatným,“ zakončil žilinský bojovník.

Autor: - r -

Foto: archív M.P.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod