Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 0°C

Šport

Spoločná večera Žilinčanov v ruskom Novgorode: Pohodička pre hokejové hviezdy na nezaplatenie

Štvorica žilinských hokejových priaznivcov má za sebou pekný zážitok. Počas uplynulého týždňa sa rozhodli kamaráti hokejistu Mareka Hrivíka vycestovať za ním do ruského Novgorodu, aby na vlastné oči videli kvalitu ruskej KHL i spoznali novú kultúru.

28.10.2021 | 17:48

COVID MENÍ PRAVIDLÁ

Aktuálne sa dostať do Ruska nie je žiadna malina, turistické víza sa kvôli covidu nedajú udeliť len tak. „V pláne sme mali ísť za Marekom už na začiatku sezóny, len víza sa nedostávali. Zmenilo sa to až 27. septembra. Stihli sme pekný dvojzápas, bol tam duel s Omsk, kde hrá Peťo Cehlárik a len škoda, že bol vtedy zranený,“ opísal nám prvé pocity jeden zo štvorice Žilinčanov Róbert Kajánek. Ten spoločne s Milošom Krkoškom, Mariánom Hanzelom a Jurajom Franekom patrili medzi atrakcie v aréne miestneho klubu Torpedo. „Pri obmedzeniach a návštevách okolo 500 fanúšikov je slovenská vlajka neprehliadnuteľná. Počas prvého zápasu si nás všimla klubová televízia a Marián Hanzel vie celkom slušne po rusky, tak bol z toho dobrý rozhovor. Na druhý zápas nás už domáci zdravili a vedeli odkiaľ sme,“ pousmial sa Kajánek.


 

SPOLOČNÁ VEČERA

Pre Mareka Hrivíka je Novgorod druhým klubom v ruskej KHL, predtým si vyskúšal pôsobenie v tíme Podolsku. Jeho kamaráti opisujú mesto ako príjemné, i keď zatemnené. „Slnko tam príliš nesvieti, ale život pulzuje naplno. Ľudia hokeju fandia, v reštauráciách Mareka všetci poznali, chodili sa fotiť a gratulovali mu.“ Fanúšikovským  vrcholom zájazdu bola pre Žilinčanov spoločná večera s Marekom Hrivíkom i ďalším Žilinčanom Petrom Cehlárikom. „Večer pred ich spoločným zápasom takto sedelo aj viacero iných hokejistov. Ja si myslím, že každému hráčovi pomôže, ak v ďalekom svete vidia svojich kamarátov. Asi sme im priniesli pohodu, lebo obaja v ďalších zápasoch dali gól,“ dodal Kajánek.


 

POTREBUJÚ VYHRÁVAŤ

Novgorod sa zatiaľ v KHL trápi, čo si uvedomuje aj samotný Marek Hrivík. „Nie sme zatiaľ na pozíciach play –off, kde chceme byť a nie je to vôbec ideálne. Okrem Omsku sa  nám podarilo vyhrať štyri zápasy a tento impulz sme potrebovali. Časom to bude lepšie a verím, že zažijem vydarenú sezónu,“ zdelil nám krátku reakciu Hrivík a pochválil aj svojich kamarátov, že si našli čas a prišli ho pozrieť. „V Rusku som sám, je len a len dobré, že môžem ich vidieť. Bol to pekný týždeň a snáď ešte prídu túto sezónu. S covidom to nie je ľahké, tak necháme sa prekvapiť, čo prinesie budúcnosť.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod