Žilinský Večerník

18. apríl 2024 | Valér
| 4°C

Spravodajstvo

Starosta Hôrok dobrovoľne odstúpil

Starosta obce Hôrky Miroslav Kašuba sa vzdal svojej funkcie. Urobil tak oficiálnym listom adresovaným obecnému zastupiteľstvu a všetkým občanom. 

29.07.2013 | 14:50

Starosta obce Hôrky Miroslav Kašuba sa vzdal svojej funkcie. Urobil tak oficiálnym listom adresovaným obecnému zastupiteľstvu a všetkým občanom. 

HÔRKY. „Dobrovoľne som sa rozhodol abdikovať (odstúpiť) z funkcie starostu a štatutára obce Hôrky zo zdravotných a osobných dôvodov k 31. júlu 2013,“ uviedol.

Jeho abdikáciou by sa malo v stredu zaoberať obecné zastupiteľstvo. Vedenie obce by mala po Miroslavovi Kašubovi prevziať jeho doterajšia zástupkyňa Erika Mojáková.

Miroslav Kašuba, spoločne so starostom Kysuckého Lieskovca Štefanom Mrenkom, čelil svojmu odvolávaniu v referende, ktoré sa konalo 15. decembra minulého roku. K urnám sa však dostavilo len 160 voličov a referendum bolo neplatné. Odvolať ho chceli pre nečinnosť a zlé hospodárenie.

Po niečo viac ako polroku sa však rozhodol odísť dobrovoľne. „Zdravotne sa mi veľmi pohoršilo, bol som na operácii so štítnou žľazou a som aj po pľúcnej embólii. Po komunikácii s lekármi som sa rozhodol k tomuto kroku,“ uviedol pre Žilinský večerník.

K pokusom o jeho odvolanie sa už nemieni vracať. Tvrdí, že to, čo je pod pokrievkou, by tam malo aj zostať. V prvom rade sa vraj teraz potrebuje dať zdravotne do poriadku a až potom sa bude zaoberať ďalšími aktivitami.

„Chcem sa poďakovať občanom za prejavenú dôveru vo voľbách v roku 2010, ako aj za podporu v referende v roku 2012. Novému starostovi obce, pracovníkom obecného úradu a poslancom obecného zastupiteľstva v budúcnosti prajem v ich práci hlavne pokojnú a konštruktívnu prácu, aby pracovali v prospech zveľaďovania a rozvoja obce ako aj všetkých občanov Hôrok,“ uviedol.

Nové doplňujúce komunálne voľby predseda NR SR Pavol Paška vypísal na január budúceho roku. Urobil tak aj v súvislosti s odstupivším starostom Terchovej Viktorom Vallom. Ten sa na jar vzdal svojej funkcie rovnako so zdravotných dôvodov. Obec odvtedy vedie zastupujúci starosta Marián Zajac. Riadne komunálne voľby potom budú koncom budúceho roka.

Michal Filek

Snímka autor

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod