Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 4°C

Spravodajstvo

Starší muž naháňal mladé dievčatá, ide zrejme o zvrhlíka

Po Žiline sa pravdepodobne pohybuje úchylák. Minulý týždeň naháňal dve mladistvé dievčatá, keď boli so psom vonku. Tie tvrdia, že to nebolo po prvý raz. Polícia má však ruky zviazané. Na perverzného muža zatiaľ nikto nepodal oznámenie.

26.08.2013 | 14:01

ŽILINA. Vystrašené sestry vo veku 13 a 15 rokov dobehli na centrálu Mestskej polície Žilina v sobotu 17. augusta pred polnocou. Polícii tvrdili, že ich od Bratislavskej až po Kmeťovu ulicu naháňal starší muž, keď „venčili“ psa. „Povedali, že táto situácia sa nestala prvýkrát, ale že sa to opakuje častejšie a stále sa jedná o tú istú osobu,“ hovorí mestský policajt Roman Rehák, ktorý bol akurát v službe.

 

Údajný chlipník bol „nad vecou“
Keďže bolo zrejmé, že muž sa v blízkosti miesta, kde mu dievčatá unikli, ešte stále zdržiava, službukonajúci policajti vyrazili do terénu. So sebou zobrali aj dievčatá, aby mohli muža rýchlejšie identifikovať. „Našli sme ho už na Bratislavskej ulici, neprejavoval žiadne známky rozrušenia,“ rozpráva Roman Rehák. Naoko pokojný muž im na ich žiadosť predložil občiansky preukaz a tvrdil, že pracuje ako SBS-kár. „Mal okolo 175 centimetrov, 60 rokov a prešedivené rednúce vlasy,“ približuje opis muža zo Žilinskej Lehoty mestský policajt.


Aj práve okoloidúci mladí ľudia policajtom potvrdili, že sa v týchto miestach často zdržiava a vraj sa v minulosti dopustil aj oveľa vážnejšieho incidentu – onanoval pred strednou školou, kde sa akurát zdržiavali malé deti. Keďže o tejto zvrátenosti neexistuje žiadny záznam alebo dôkaz a išlo len o sprostredkovanú informáciu, polícia nemohla voči mužovi zasiahnuť.

 

Úchylný muž údajne náhaňal dievčatá až po túto ulicu v Žiline.


„Nikdy nám takáto vec nebola nahlásená, až teraz, keď k nám dobehli dievčatá vyľakané, že sa niečo deje. Bezpečne sme ich dopravili domov a informovali o celej udalosti aj ich rodičov. Tí uviedli, že prípadné podanie oznámenia si musia ešte rozmyslieť,“ dodáva Roman Rehák. 

 

Rodičia by situáciu nemali podceňovať
Situácia s prenasledovaním vraj trvá v prípade dvoch sestier už tri mesiace. Polícia má však zviazané ruky. Kým na úchylného muža nikto nepodá oznámenie, nemôžu zasiahnuť. Rodičov upozorňujú, aby túto vec nebrali na ľahkú váhu a ak si všimnú nejaké podozrivé správanie tohto muža voči deťom, aby to nahlásili na mestskú či štátnu políciu. „K uvedenej veci sme nedostali doposiaľ žiadne oznámenie,“ hovorí Jana Balogová, hovorkyňa žilinskej polície.


Aj psychológovia radia, aby rodičia takúto vec nepodceňovali. Deti si síce nemusia uvedomovať, čo sa deje, ale aj takéto obťažovanie, bez priameho kontaktu, môže na nich zanechať stopu. „Keby sa to stalo môjmu dieťaťu, určite by som neváhala a nahlásila to. Lebo aj keď by to v tomto prípade mohlo dopadnúť dobre, iné deti by nemuseli mať toľko šťastia,“ myslí si matka - Žilinčanka, ktorú sme zastihli na Kmeťovej ulici.

 

Michala Stehlíková

Snímka archív, autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod