Žilinský Večerník

19. marec 2024 | Jozef
| -3°C

Rozhovory

Štefan Harabin v Horúcom kresle: Strana Vlasť zastaví kradnutie a spraví poriadok

Premiérové Horúce kreslo Žilinského večerníka v roku 2020 malo politického hosťa. Do Žiliny zavítal volebný líder strany Vlasť Štefan Harabin (62) a priestory kaviarne hotela Dubná Skala boli beznádejne plné. Prečítajte si výber tých najzaujímavejších tém, ktoré zazneli počas dvojhodinovej diskusie.

24.02.2020 | 20:00

Verejnú podporu cez sociálne siete vám tesne pred voľbami vyjadril Ján Slota. Je to pre vás pozitívne prekvapenie?

Je SNS národná a vlastenecká strana? Keď pán Danko s Ficom hlasujú za vyslanie našich vojakov na ruské hranice? My potrebuje provokovať Rusov, keď dnes už každý vie, že NATO končí a vznikne nový bezpečnostný systém na európsku obranu a bez architektúry Ruska nebude. Slovensko chce existovať ako štát a potrebujeme garancie hraníc od veľmocí, nie za proruským účelom, ale za proslovenským účelom. Strana Vlasť musela vzniknúť a je logickým dôsledkom, že všetci členovia SNS, ktorí vstupovali do strany s týmito cieľmi, tak privítali tento krok a podporujú stranu Vlasť.

Ústrednou témou posledných dní bolo schvaľovanie trinásteho dôchodku a zvýšenie rodičovského príspevku. Sú tieto návrhy v tomto čase opodstatnené alebo je to volebná korupcia, čo hlása opozícia?

Kde boli tieto strany doteraz, hlavne SMER? Táto strana má ministerstvo zdravotníctva s malými prestávkami vyše 12 rokov a ako je možné, že na Slovensku ročne zomiera 7- až 10-tisíc ľudí na vyliečiteľné choroby? Kažimír to povedal jasne: „Peňazí je dosť, len sa nesmie kradnúť.“ Kradne sa aj o otázkach rodiny i zdravotníctva. Strana Vlasť presadí na každé prvé narodené dieťa 7-tisíc, druhé 15-tisíc a tretie 25-tisíc eur. My tu nebudeme platiť migrantov, my máme svoje deti a chceme Slovensko.

 

Sú to dosť odvážne vyjadrenia, z čoho na to zoberiete?

Opakujem, prestane sa kradnúť. Odpolitizujeme justíciu i vyšetrovateľov a potom padni komu padni. Kradol si? Pôjdeš do „lochu“! Prísna železná disciplína na štátnych orgánoch, kde bude zodpovednosť a nulová tolerancia voči drogám. Predsa „feťáci“ nemôžu riadiť štát, pretože nastane rozklad štátu. Dnes je situácia taká, že čím hlúpejší minister, tým lepší člen vlády. Čím hlúpejší učiteľ, tým lepší riaditeľ školy. Čím hlúpejší lekár, tým lepší riaditeľ nemocnice a čím lepší úradník, tým lepší riaditeľ daňového úradu. S týmto skoncujeme, prísna zodpovednosť a vysoké kvalifikačné nároky budú rozhodovať.

 

Verejnosť žije aj videami Andreja Kisku, vy ste rodákom z Ľubice, teda blízko pri Poprade. Andrej Kiska sa vyjadril, že Poprad je malé mesto a každý o každom vie. Vy teda viete, či tie videá sú pravé?

Každý v Poprade vie, že pán Kiska je úžerník. Má 22-tisíc úžerníckych spisov na stole slovenských súdov a za 200 – 300 dával ako anjel ľuďom pôžičky a teraz im berú byty. Rovnako je daňový kriminálnik, ale keďže pokutu zaplatil, tak štát voči nemu konanie pozastavil. Je náčelník pozemkovej mafie v Tatrách, čo som už hovoril pred dvomi rokmi. A či je toto video hodnoverné? Tým sa ja veru zaoberať nebudem. Ja sa skôr pýtam, či za tým nestoja Američania.

 

Búrlivú diskusiu vyvolal Istanbulský dohovor, napríklad silne katolícke Poľsko ho schválilo. Ste za to, aby platil aj na Slovensku?

Ako trestný sudca som urobil analýzu Istanbulského dohovoru, o ktorú ma požiadal otec Marián Kuffa, pretože Žitňanská s Gálom povedali, že nie je vypovedateľný. Každý dohovor je vypovedateľný a čudujem sa Poliakom, že ho ratifikovali. Tento dohovor je zhubný z dvoch rovín, a to zasahuje nielen do Biblie, ale aj do našej ústavy, kde je rodina zakotvená ako zväzok muža a ženy. Istanbulský dohovor hovorí o rodičovi jeden, dva, tri a štyri. Zástierkou je násilie na ženách. Ja som otec a nepotrebujem štyri hodiny pred zrkadlom zisťovať, či som muž alebo žena a potom ísť do práce. Oni v tom nemajú jasno a potom tárajú takého bludy.

 

Prečo?

Je to zámer, pretože funkcie štátu prechádzajú na mimovládne organizácie a znižuje sa suverenita štátu. Podstatou je, že treba odstrániť násilie na ženách a tento blud odhaliť v plnej nahote. Máme trestný zákon, kde sú odstránené všetky diskriminačné formy voči ženám a nepotrebujeme tento dohovor. Poďme znížiť násilie na ženách a sfunkčníme orgány činné v trestnom konaní, políciu, súdy a prokuratúru. Toto sú len zákerné veci, pod ktorými sa má zakotviť likvidácia rodiny a znížiť suverenita štátu.

 

Osobitou témou, ktorá hýbe celým Slovenskom, je Marián Kočner. Takmer už tradičná otázka pre každého politika je: Stretli ste sa s ním niekedy? Písali?

Všetci tu 20 rokov nadávajú a špinia na Harabina, no vždy mám pravdu. Som v „kočneriáde“? Keby som tam bol, tak o mne všetci píšu. Žiadne telefonáty, SMS-ky a ani stretnutia. Predsa som nezávislý sudca a mňa obcovanie s oligarchami nezaujíma.

 

Váš pohľad nezávislého sudcu na jeho proces? 

Z trestného procesu sa nemôže robiť mediálna komédia. To, čo predvádza Šanta s Lipšicom a médiá, to je divadlo. Viete, komu to nahráva? Kočnerovi. Treba si dať otázku, či nie sú všetci dohodnutí, lebo takto porušovať prezumpciu neviny a robiť nátlak na sudcov, aby ho odsúdili, je základ toho, že tento proces bude zmanipulovaný. Opäť sa pýtam, komu toto nahráva? Predsa Kočnerovi. Prečo iný proces nemá takúto účelovú medializáciu? Ja nenahrávam nikomu, ale ako trestný sudca hovorím, že zákonný proces musí mať Černák, Lipšic, Lališ, Kočner či Kiska. Strana Vlasť, ak bude participovať pri moci, tak garantuje každému občanovi rovnaký proces, pretože na nezákonnom procese sa nabaľujú nové nezákonnosti. Slovenská republika nemôže byť na takomto režime, aby právo bolo v nepráve, pretože je zánik štátu.

 


 

Aké opatrenia má vaša strana, aby ste nezväčšovali regionálne rozdiely?

Investície musia ísť aj do chudobných regiónov, rovnako strana Vlasť má originálny návrh, ako tieto rozdiely zastaviť, a to premiestniť 10 ústredí štátnej správy a NKÚ z Bratislavy do ostatných častí Slovenska. Prinesú minimálne 500 pracovných miest, nabalia sa služby a verte mi, že veľkou rýchlosťou by sa dostavali diaľnice, lebo tí riaditelia a najvyšší úradníci budú musieť do týchto miest pravidelne dochádzať.

 

O čom budú tieto voľby? Bude to najmä o emócii?

Niekedy platila vedúca úloha komunistickej strany. Teraz je taký systém politických strán, kde strany kradnú a sú na špagátikoch oligarchov. Toto je diktatúra, akože systém. Strana Vlasť ide tento systém zmeniť, zastavíme kradnutie a spravíme poriadok. Preto hovoria, že naša strana je antisystémová a my sme na to hrdí. Systém kradnutia treba zrušiť, aby sme vlasť vrátili normálnym ľuďom. Sami vidíte, ako sa nás boja. Avšak nemôžeme sa pozerať na to, čo sa v tomto štáte deje. My do politiky nejdeme kradnúť, čo je najväčší rozdiel.

 

S kým si predstavujete povolebnú spoluprácu?

My sa nevyhradzujeme voči nikomu. Napríklad so stranou SMER áno, ale nie so zlodejmi zo SMER-u. Určite nemôžu mať ministerstvo vnútra, lebo by tam kradli. Aj v KDH môže dôjsť k personálnej revolúcii a hrobár slovenskej kresťanskej rodiny Hlina môže byť odstavením, takže aj KDH je strana pre spolupráca. My máme tri piliere, a to ochrana rodiny, právo a poriadok a spravodlivosť a ochranu štátu.

 

Ani so stranou ĽSNS?

S nikým, povedal som to úplne jasne.

 

Trojkoalícia SMER, ĽSNS a Vlasť. Viete si to predstaviť?

Pri ĽSNS je problém, že neuznáva výsledky druhej svetovej vojny. Rusi presadili v OSN rezolúciu o zákaze heroizácie nacistických symbolov a slovenská delegácia na čele s Lajčákom sa držala hlasovania. Rusi nedovolia falšovať výsledky vojny a nie sú pre nich dôveryhodné subjekty, ktoré tieto výsledky neuznávajú. Vojnu vyhrali Rusi, teda Slovania a my uznávame holokaust, ale najprv Slovanov. Tých zomrelo 27 miliónov, z toho 7 miliónov vojakov a 20 miliónov ľudí. Potom holokaust Židov a holokaust Rómov uznávame. Prečo sa začal po druhej svetovej vojne favorizovať holokaust Židov? Preto, aby sa zakryl holokaust Slovanov. Je pravda, že padlo 6 miliónov Židov a  až 27 miliónov Slovanov. Začneme robiť osvetu aj v tomto smere a presadíme pamätníky na holokaust Slovanov. Bez Ruska tu vôbec nemusíme existovať, NATO zaniká a každá strana musí mať v hlave udržanie existencie Slovenska. Opakujem, že nie som proruský politik, ale proslovenský politik. V tomto smere musíme v oblasti zahraničnej politiky naprávať vzťahy s Ruskom.

 

Ak sa vaša strana nedostane do parlamentu, tak natrvalo odídete z politickej scény?

Strana Vlasť bude tisícpercentne v parlamente.

 

To ste hovorili aj pred prezidentskými voľbami a prezidentkou je Zuzana Čaputová.

Kto povedal, že ja som voľby prehral? Rozhodol ústavný súd? Volebný proces nie je skončený, kým ústavný súd nerozhodne o ústavnej sťažnosti. Čaputová je dočasne v úrade, nikdy nehovorím, že ona je prezidentka, ale len je v úrade prezidenta. Prečo Danko inauguroval ultraliberála, keď sa volebný proces neskončil? Nie náhodou preto, že „žužiáda“ bola v mobile americkej ambasády?

 

Autor: - r -

Foto: Pavol Strážovec

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod