Žilinský Večerník

5. máj 2024 | Lesana, Lesia
| 20°C

Zaujalo nás

Stretávka 55 rokov po maturite

Rozleteli sa po celej bývalej Československej republike, ale vďaka pravidelným pomaturitným stretnutiam sa stretávajú každých 5 rokov.

10.10.2023 | 09:51

V piatok  22. septembra  sa po 55-tich rokoch od skončenia strednej školy zišli spolužiaci z bývalej 3.A Strednej všeobecno-vzdelávacej školy Žilina Hliny VII na svojom pomaturitnom stretnutí. SVŠ-ku  končili v pohnutom roku 1968 v škole, ktorá je dnes Základnou školou Hliny VII na Jarnej ulici. Rozleteli sa po celej bývalej Československej republike, ale vďaka pravidelným pomaturitným stretnutiam sa stretávajú každých 5 rokov. 


 

Stretnutie sa nieslo v duchu spomienok na veselé i vážne udalosti, ktoré zažili počas štúdia. Zaspomínali si na spoločné výlety, na prvé lásky, profesorov, spolužiakov, ktorí už nie sú medzi nimi, lebo tak, ako znelo motto na ich pozdrave z maturitného večierka: "Roky mladosti rýchlo sa minú, spomienky na mladosť nikdy nezahynú". Toto cestou by radi pozdravili svoju bývalú triednu profesorku Věru Antonickú a tých spolužiakov, ktorí sa z rôznych dôvodov nemohli tohoto stretnutia zúčastniť. Tešia sa na ďalšie spoločné stretnutia, ktoré sa už budú konať v kratších ako  päťročných intervaloch.

Autor: - r -

Zdroj: Milan Veliký

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod