Žilinský Večerník

27. júl 2024 | Božena
| 13°C

Poradňa

Tipy pre výber firemných darčekov

Aj v podnikaní je dôležité budovať vzťahy. Či už s klientmi, zamestnancami, alebo obchodnými partnermi. Jedným z prostriedkov na tento účel sú firemné darčeky. Čoho sa držať pri výbere, ak chcete firemnými darčekmi skutočne zabodovať?

19.05.2024 | 14:20

Fľašu alkoholu si radšej dvakrát premyslite

V prvom rade je dobré dať si pozor na alkohol. Aj keď fľaša kvalitného alkoholu sa javí ako jednoduchý a dobrý nápad na firemný darček, ak si nie ste istý, či daná osoba pije alkohol (a aký), môže to skončiť ako nevhodný darček.

 

Uistite sa, že ste nikoho nevynechali

Obzvlášť pri obdarúvaní (väčšieho počtu) zamestnancov je potrebné dať si extra pozor na to, aby ste náhodou nikoho nevynechali. Pre rast firmy je predsa dôležitý tak zručný CNC programátor ako aj pracovník na manažérskej pozícii (a všetci ostatní).

 

Personalizovaný darček poteší o to viac

Dobrým nápadom je aj personalizovanie firemných darčekov. Napríklad pri hrnčekoch môže ísť o personalizovanú potlač na hrnčeky a podobných príkladov by sme mohli nájsť neúrekom. Personalizácia pridá darčeku na hodnote a zároveň nebudete musieť mať obavy, že je darček až príliš všeobecný.

 

Aj obal má vplyv na dojem z darčeka

Pri výbere firemných darčekov nezabúdajte ani na obal. Aj keď sa môže zdať, že ide o detail, v skutočnosti aj to, ako je darček zabalený, má veľký vplyv na dojem, ktorý zanechá. Aj sada písacích potrieb bude pôsobiť úplne inak, ak bude mať výnimočný obal.

 

Extra pozor pri obdarúvaní zahraničných partnerov

Extra pozor si dajte v prípade, keď sa chystáte obdarovať zahraničných partnerov z krajiny s výraznejšími kultúrnymi rozdielmi. Zatiaľ čo napríklad k českým obchodným partnerom môžete pristupovať ako k domácim, v niektorých kultúrach môžu byť nevhodné niektoré darčeky, ktoré v našich končinách považujeme za normálne.

 

Autor: - r -

Zdroj: PR článok

Foto: RD_Production / Shutterstock.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod