Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Poradňa

Top 5 modelov pánskych búnd, ktoré sa osvedčia počas daždivého počasia

Modelov pánskych búnd nájdete na trhu milióny. Niekedy je aj kvôli tomu ťažké vybrať si kúsok, ktorý je estetický a zároveň má aj nespočetné praktické využitie. Najviac sa to ukáže napríklad pri nepriazni počasia, kedy sú nepraktické kúsky peklom, ktoré oľutujete hneď ako vyjdete z domu.

27.03.2021 | 16:55

V tomto článku vám prinášame prehľad ideálnych pánskych búnd do daždivého počasia, ktoré vás zahrejú a sú dobre kombinovateľné, vďaka čomu by určite mali byť súčasťou vášho šatníka.

 

Softshellová prechodná bunda
 

 

Softshellové bundy sú hitom súčasných rokoch, pretože sú tvorené z kvalitného funkčného materiálu odolného voči akejkoľvek nepriazni počasia. Ideálne sú vďaka tomu aj na hory, či športové aktivity. Vďaka modernému prevedeniu ich však bez problémov viete nosiť aj na bežné dni a pritom nemusíte ani rozmýšľať k čomu ich kombinovať. Ak teda vidíte ráno z okna, že prší, softsheloová bunda je stávkou na istotu, v ktorej budete vyzerať dobre a to nemusíte ani mrznúť.

 
Prechodná bunda s kapucňou      
 

Prechodné bundy sú určené predovšetkým na jar a jeseň, kedy má počasie aj najčastejšie sklon k daždivému počasiu. Zväčša bývajú z odolných materiálov proti vode a prakticky ich môžete nájsť v každom farebnom prevedení. Tú svoju môžete nájsť napríklad aj na Bolf.sk, kde máte na výber zo skvelého sortimentu za primerané ceny. Takéto prechodné bundy sa však dajú nosiť aj k normálnym outfitom na bežné nosenie, pretože vyzerajú neutrálne. Veľmi obľúbené sú aj outdoorové bundy s polovičným zipsom, ktoré sú v súčasnosti trendy. Nevýhodou ale môže byť nepraktické obliekanie a vyzliekanie.

 

Nepremokované bundy na šport
 

Ak radi beháte, budete potrebovať kvalitnú nepremokavú bundu z odolného materiálu. Ideálne sú klasické šuštiakové bundy, ktoré sú ľahké a zároveň poskytujú ochranu voči vonkajším vplyvom. Na vykonávanie športovej aktivity totiž treba voliť modely, ktoré vás nebudú obmedzovať, budú ľahké, vzdušné a budú disponovať kapucňou. V tejto kategórií nájdete tiež aj bundy s polovičným zipsom, ktoré ale v tomto športovom význame môžu byť celkom praktické na reguláciu vašej telesnej teploty počas behu.

 

Bomber jacket
 

Modely búnd s názvom bomber jacket zažili v posledných rokoch veľký návrat na svetový trh. Ak chcete mať počas dňa naozaj pekný outfit a zvolíte bomberu, dá sa povedať, že vás vie ochrániť proti nepriazni počasia. Treba si však vyberať modely z kvalitných materiálov , ktoré sú vodeodolné. Rovnako je treba dbať na to, že tieto modely nedisponujú kapucňou a preto je dôležité zvoliť počas daždivého dňa aj pokrývku hlavy.

 

Kožená/ koženková bunda


Posledným typom, ktorý tiež nie je primárne určený ako vodeodolný kúsok, ale v prípade boja ho môžete využiť, je koženková alebo kožená bunda. Ak potrebujete vyzerať naozaj dobre, no vonkajšie počasie vám nepraje, kožák vás dokáže ochrániť pre vodou. Opäť však nejde o praktický kúsok, ale skôr o estetickú vychytávku a na pravidelné nosenie do dažďa ho neodporúčame, rovnako ako niektoré modely bomber jacket.

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod