Žilinský Večerník

30. apríl 2024 | Anastázia
| 3°C

Poradňa

Tri tipy pre všetkých, ktorí podnikajú v maloobchode

Maloobchodný predaj je častým typom podnikania. Pre mnohých ide o spôsob, ako skĺbiť svoje hobby s prácou. Jednoducho začnú predávať tovar súvisiaci s ich záľubou. Stále však platí, že v prvom rade je potrebné efektívne dosahovanie zisku, aby váš biznis mohol rásť.

11.04.2024 | 13:24

Ak je to možné, rozhodnete predávajte aj online

Cieľom každého predajcu je pochopiteľne čo najviac predávať. A na to je potrebné osloviť čo najviac potenciálnych zákazníkov. Ako to dosiahnuť? V prvom rade predávaním tovaru (aj) cez eshop.

Len samotný eshop vám však objednávky neprinesie. Preto treba investovať aj do jeho propagácie, napríklad vo forme SEO optimalizácie pre vyhľadávače, PPC reklamy a ďalších nástrojov online marketingu.

V záujme optimalizácie nákladov sa nebráňte investíciám, ktoré sa vám vrátia

Navýšiť zisk je však možné aj opačným spôsobom a teda znižovaním nákladov. Kde v takomto prípade začať? Najlepšie je si zanalyzovať všetky pravidelné náklady na chod podnikania a zvážiť, kde je možné ušetriť.

Ako príklad môžeme tentokrát uviesť kamenné predajne. Veľkou položkou v pravidelných nákladoch bývajú energie, napríklad na osvetlenie. Ak je osvetlenie predajne staré, rozhodne sa ho oplatí nahradiť úsporným LED osvetlením obchodu. A mimochodom, správne nasvietenie tovaru tiež dokáže podporiť samotný predaj.

Procesy, ktoré vás oberajú o čas na samotné podnikanie, zverte iným

Na záver trochu odbočíme od navyšovania zisku a pozrieme sa na zefektívnenie chodu biznisu. Samozrejme, nepriamo aj to môže byť cesta k väčšiemu zisku, keďže odbremenením sa od niektorých nevyhnutných procesov vám ostane viac času na samotné podnikanie.

Dobrým príkladom je vedenie účtovníctva a spracovanie miezd. Ide o pravidelné činnosti, ktoré v podnikaní zaberajú nezanedbateľný čas. Môžete ich však nechať na externú spoločnosť a získaný čas využiť na rozvoj svojho biznisu.

Autor: - r -

Zdroj: PR článok

Foto: Krakenimages.com / Stock.adobe.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod