Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 11°C

Spravodajstvo

Útočníka s nožom, ktorý dobodal dvoch ľudí, zobrali do väzby

56-ročný muž bez domova zaútočil na dvojicu pred supermarketom v Žiline ešte minulý týždeň. Obom spôsobil zranenia, z ktorých sa budú liečiť minimálne mesiac.

10.09.2019 | 08:15

Vo štvrtok 5. septembra vo večerných hodinách sa pri supermarkete na Hlinách odohrala krvavá dráma. 56-ročný muž (bezdomovec) mal nožom zaútočiť na dvoch ľudí – muža a ženu (taktiež bezdomovcov). Muž mal po útoku z miesta činu utiecť, o spoluprácu bola požiadaná aj mestská polícia.

„V súvislosti s udalosťou prijalo Operačné stredisko MP Žilina žiadosť Policajného zboru SR o poskytnutie súčinnosti pri pátraní po konkrétnej osobe. Na základe osobnej a miestnej znalosti bol muž zadržaný hliadkou mestskej polície na Ulici Dolné Rudiny a následne odovzdaný príslušníkom policajného zboru,“ informoval zástupca náčelníka Mestskej polície Žilina Martin Matejko.

MIMO OHROZENIA ŽIVOTA
Na mieste zasahovali aj záchranári. „Ošetrili muža a ženu s viacpočetnými reznými ranami, obaja boli mimo ohrozenia života. Pacientov posádky previezli do nemocnice v Žiline,“ uviedla k zásahu Katarína Načiniaková, PR manažérka a hovorkyňa skupiny Falck.

„Vyšetrovateľ v Žiline vzniesol obvinenie voči 56-ročnému mužovi českej štátnej príslušnosti za zločin ublíženia na zdraví. Obvinený muž fyzicky napadol poškodenú (36-ročnú) a následne aj poškodeného (45-ročného), a to tým spôsobom, že ich napadol nožom a spôsobil im rezné rany a zranenia vyžadujúce si u poškodenej liečbu v trvaní viac ako 42 dní a u poškodeného zranenia vyžadujúce si liečbu do 42 dní,“ poznamenala k prípadu hovorkyňa žilinskej štátnej polície Nikola Kováčová.

Útočník sa v závere minulého týždňa postavil pred sudcu. „Obvinený muž bol vzatý do väzby, keďže existuje dôvodná obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti,“ informovala hovorkyňa Krajského súdu a okresných súdov v jeho pôsobnosti Lenka Belavá.

Autor: - r -

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod