Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 9°C

Z regiónu

V Krasňanoch horela bytovka, škody sa šplhajú na 200-tisíc eur. Dve osoby boli zranené, FOTO

Požiar vypukol v byte na prvom poschodí, rýchlo sa rozšíril až na strechu bytovky. Hasiči evakuovali 10 obyvateľov.

08.06.2020 | 06:55

Pokojná nedeľa sa v dedine pri Žiline rýchlo zmenila na drámu. Viac ako dve desiatky hasičov zasahovali pri požiari miestnej bytovky. Pri príchode na miesto bolo zistené, že požiar vypukol v byte na prvom psochodí, pričom plamene sa rozšírili aj na strechu bytovky. 

„Zasahujúci hasiči zo silno zadymených priestorov evakuovali 10 osôb. Na mieste udalosti zasahovali hasiči zo Žiliny, Terchovej, Bytče a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia DHZO Krasňany. Na mieste sa nachádzal aj evakuačný autobus HaZZ, ktorý obyvateľom poskytol dočasné útočisko. Následkom požiaru sa zranili doposiaľ dve osoby," informovalo o udalosti Prezídium Hasičského a záchranného zboru SR.

Požiar sa hasičom podarilo lokalizovať okolo 22.00 h. Zadymené priestory odvetrávali pomocou pretlakovej ventilácie a jednotlivé poschodia prehľadávali termokamerou.

„K udalosti smeruje expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z PTEÚ MV SR v Bratislave, nakoľko škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 200-tisíc EUR," uviedli z Prezídia HaZZ SR.

 

Autor: - r -

Foto: FB Marian Lacko

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod