Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| -0°C

Zaujalo nás

V noci bude snežiť, môže napadnúť až 10 centimetrov snehu

Podľa meteoportálu iMeteo.sk sa na naše územie blíži prvá snehová nádielka, ktorá zasiahne aj nižšie polohy.

01.12.2019 | 15:30

Podľa redaktorov z portálu iMeteo.sk, ktoré mapuje počasie na Slovensku až na 16 dní, bude zajtrajšie ráno na viacerých miestach biele a zasnenžené. Ráno by preto vodiči mali na cestách zbystriť pozornosť.

„Počasie na našom území sa v priebehu tohto víkendu výrazne zmenilo. Do našej oblasti sa dostal chladný vzduch od severu, ktorý priniesol mrazy už aj do tých najnižších polôh. Mrazmi to však nekončí a dnes príde aj sneh," uvádza sa v článku na iMeteo.sk.


 

Sneženie už nasledujúcu noc prinesie na naše územie frontálne rozhranie, ktoré prinesie pole výraznejších zrážok. „Tie sa nad naše územie začnú nasúvať už po polnoci od juhozápadu a postupne sa sneženie dostane aj do tých najnižších polôh," píše sa na portáli.

Numerické modely očakávajú, že do rána môže na našom území napadnúť aj niekoľko centimetrov nového snehu.

„V pondelok tak ranné cesty budú na mnohých miestach stredného a východného Slovenska zasnežené, pričom najkomplikovanejšie to bude v oblasti hôr. Očakáva sa, že v nižších polohách napadne od poprašku až do 5 cm a vo vyšších polohách môže napadnúť až okolo 10 cm snehu," dodávajú redaktori z iMeteo.sk.

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod