Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 3°C

Spravodajstvo

V Tepličke nad Váhom otvorili Detské centrum

Minulý piatok pri príležitosti obecných slávností otvorili v Tepličke nad Váhom Detské centrum. Súčasťou oddychového areálu je aj ihrisko a malý domček, kde sa budú môcť mamičky s deťmi uchýliť v zime či v daždi.

19.08.2013 | 14:25

TEPLIČKA NAD VÁHOM. Myšlienku výstavby detského centra pre mamičky s deťmi predložil starosta obce Viliam Mrázik na obecné zastupiteľstvo koncom roka 2012. Poslanci sa zhodli, že vzhľadom na vzrastajúci počet obyvateľov je realizácia takéhoto projektu v obci potrebná.


Od myšlienky po skutočnosť ubehlo len pár mesiacov a v piatok 16. augusta za prítomnosti predstaviteľov obce, Žilinského samosprávneho kraja a sponzorov slávnostným prestrihnutím pásky uviedli materské centrum oficiálne do života.

Starosta obce Viliam Mrázik počas slávnostného príhovoru.


„Je dôležité, aby sa deti mali kde hrať, zabávať a matky kde sa stretávať. O toto sme sa snažili. Vybudovať priestor, ktorý v našej obci dlho chýbal. Prvou myšlienkou bolo vybudovanie detského ihriska, potom sme sa rozhodli dať detskému centru ešte pridanú hodnotu, a tou je nevšedný domček, ktorý by mal slúžiť hlavne ako sociálne zabezpečenie,“ hovorí starosta obce Viliam Mrázik.


Detské centrum si obec budovala viac–menej svojpomocne. Aj vďaka štedrým sponzorom a šikovným rukám stavebných majstrov sa ho podarilo zrealizovať za necelý rok. Financovaný bol čiastočne z obecných prostriedkov a tiež z dotácie Poľnohospodárskej platobnej agentúry. Budova, ktorá má nevšedný architektonický tvar, je vybavená viacúčelovou miestnosťou spojenou s kuchynským kútikom a toaletami, vrátane prebaľovacieho pultu pre najmenších.

 

Súčasťou centra je detské ihrisko.


Malé futbalové ihrisko s umelou trávou, pieskovisko, hojdačky a dve zostavy detských preliezačiek s tartanovým povrchom, to všetko je pripravené pre deti od 3 do 12 rokov. Lavičky pre mamičky a zelená výsadba skrášľujú prostredie. Z bezpečnostných a hygienických dôvodov je celý areál oplotený a otvorený denne od 8. do 20. h.


Centrum bude počas celého roka verejne prístupné a bude slúžiť nielen pre materské centrum a miestne kluby, ale aj všetkým návštevníkom ihriska. „Veľmi sa mi tu páči. Niečo také tu chýbalo a je skvelé, že obec vyšla mamičkám a deťom takto v ústrety. Moje deti sú ihriskom nadšené. Veď sa na ne pozrite, ani nevedia, kde skôr ísť a na čom sa skôr zahrať,“ hovorí mladá mamička, ktorá sa otvorenia centra taktiež zúčastnila.


-kd-, -ms-
Snímka Michala Stehlíková

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod