Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 3°C

Šport

Valentínske pusinky žilinských športovcov: Lásku si prejavovali na rôznych miestach

Sviatok všetkých zaľúbených si v rámci možností užili žilinskí športovci plnými dúškami. Tréningové, zápasové či pracovné povinnosti museli skĺbiť s potešením nielen svojich polovičiek, aby Valentín vyšiel na jednotku s hviezdičkou.

20.02.2020 | 11:15

DAROVAL KRV

Deň sme začali v priestoroch jedného z nákupných centier, kde sa každoročne koná Valentínska kvapka krvi. Vzácnu tekutinu pre pomoc druhým daroval aj volejbalista VO AC UNIZA Žilina Peter Minárik. „Dlho som nad tým nerozmýšľal. Ak je možnosť aj takto pomôcť druhým ľudom, netreba váhať ani sekundu,“ povedal nám priamo po odbere nestarnúci volejbalista, ktorý svoje skúsenosti odovzdáva v klube mladšej generácii. Nuž, aj toto je veľký prejav lásky.


VÍŤAZNÝ NÁVRAT

Slovenský futbalový reprezentant a odchovanec žilinského futbalu Peter Pekarík  sa nemohol ani lepšie naladiť na svoj vydarený návrat do zostavy nemeckého bundesligistu Herthy Berlín. Manželku Lujzu zobral na romantickú večeru v deň svätého Valentína a na druhý deň bol v základnej zostave pri víťaznom zápase na pôde Paderbornu. Nie nadarmo sa hovorí, že  za všetkým hľadaj ženu.


VALENTÍN NA ĽADE

Z pohľadu valentínskej romantiky mali najhoršiu situáciu žilinskí hokej. 14. februára odohrali domáci duel nadstavby proti Leviciam, ktorý zvládli víťazne 5:4. Ideálnym riešením bolo, aby hokejové partnerky fandili svojim priateľom priamo na štadióne. „Priateľka Zuzana sa snaží chodiť skoro na každý domáci zápas, za čo som jej vďačný,“ povedal nám obranca Vlkov Lukáš Dubeň. Ten dokonca v zápase skóroval a po stretnutí si vychutnal valentínsku pusu priamo na ľadovej ploche.


ROMANTICKÁ VEČERA

Ako veľký gentleman sa ukázal brankár žilinských Šošonov Miloš Volešák. Manželku Kristínu aj so synčekom Leom pozval na romantickú večeru v centre Žiliny. „Svoju rodinu milujem nadovšetko a snažíme sa, aby sme pomyselný Valentín mali každý deň. Preto si najviac prajem, aby sme boli zdraví, pretože je to ten najväčší dar,“ múdro zhodnotil skúsený gólman MŠK Žilina.

 


DOMÁCA POHODA

Aj žilinské volejbalistky VA ŽILINA si vychutnali Valentín, aj keď na druhý deň museli cestovať na dvojzápas I.ligy do Prešova. Ten s prehľadom zvládli, čoho odrazom bola valentíska pohodička. „Dali sme si dobrý obed, večer sme doma pozerali film. Nič špeciálne, ale bolo to fakt super,“ povedala nám volejbalistka Žiliny Silvia Mayerová, ktorá má za priateľa stolného tenistu Michala Vlacha.

PUSA NA HORÁCH

Thaiboxer Milan Paleš využil krásne počasie na vysokohorskú turistiku a vyvetral na Valentína svoju priateľku Alžbetku na Rozsutci. „Užívame si spoločné chvíle a obaja máme radi hory. Samozrejme, našli sme si čas aj romantickú večeru a bolo to príjemné popoludnie. Mohol by byť ten Valentín častejšie,“ požartoval Paleš.

 

Autor: - r -

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod