Žilinský Večerník

18. apríl 2024 | Valér
| 3°C

Spravodajstvo

Vandali dôchodcom demolujú zastávku

Seniorom žijúcim v Domove dôchodcov na sídlisku Vlčince prekáža stav autobusovej zastávky Fatranská. Na Žilinský večerník sa obrátili so žiadosťou o pomoc pri vyriešení problému. 

26.08.2013 | 15:07

Seniorom žijúcim v Domove dôchodcov na sídlisku Vlčince prekáža stav autobusovej zastávky Fatranská. Na Žilinský večerník sa obrátili so žiadosťou o pomoc pri vyriešení problému. 

 

ŽILINA. „Sme obyvatelia zariadenia pre seniorov a DDS na Karpatskej ulici č. 9, 8 a 6. Väčšina z nás má viac než 70 rokov a pohybuje sa o paličkách. Keď cestujeme MHD k lekárovi, alebo do mesta na úrady, na zastávke Fatranská si nemáme kde bezpečne sadnúť a počkať na spoj. Moc vás prosíme, môžete nám pomôcť?“ napísala nám v ich mene Eva Lániová.

O probléme sme informovali hovorcu mesta Pavla Čorbu. Ten nás informoval, že mesto sa problémom zničeným zastávok už zaoberá. Dokonca aj na zastávke Fatranská už pracujú, keďže ju zaradili do plánu rekonštrukcie na mesiac august.

„Zadná stena bola z polovice rozbitá, na zvyšku boli nalepené plagáty. Zadnú stranu kompletne vymeníme, lavičky už by mali byť hotové. Práve kvôli rekonštrukcii to tam momentálne nevyzerá dobre,“ informoval nás hovorca.

Koľko však zrenovovaná zastávka aj vydrží v používateľnom stave, nie je jasné. „Ničia ju totiž vandali. Lepia plagáty, rozbíjajú sklenené výplne a zapaľujú smetné nádoby – je to každodenná záležitosť,“ hovorí Pavol Čorba.

V júli, podľa hovorcu, vandali zničili počas jedinej noci 5 zastávok, keď porozbíjali sklenené výplne. Ročne mesto na ich opravy vynakladá okolo 10-tisíc eur.

„Mesto Žilina a slušní občania takto doplácajú na arogantnosť vandalov, preto priam prosíme občanov, aby v prípade zistenia vandalizmu neodkladne kontaktovali Mestskú políciu Žilina alebo štátnu políciu,“ uzavrel Pavol Čorba.
 

Michal Filek

Snímka EL

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod