Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 9°C

Šport

Vianoce žilinských športovcov? Tvrdá drina i zaslúžené dovolenky

Športoví profesionáli musia obetovať takmer všetko, aby dosiahli svoje ciele. Nie pre každého sú Vianoce časom oddychu,kedže nabitý program rozbehnutých sezón si pýta svoju daň. Svoje by o tom vedeli žilinskí hokejisti, ale aj basketbalisti. Naopak, voľno si počas zimnej pauzy čerpali futbalisti.

09.01.2020 | 19:40

VYCESTOVALI ZA TEPLOM
Tradične na zimnú pauzu sa najviac tešia futbalisti, ktorí si užívajú takmer mesiac voľna. Zo Šošonov do tepla vycestoval Jakub Paur s manželkou Romanou i brankár Dominik Holec. „Tento rok som zvolil Malorku, no iba na šesť dní. Potom som strávil čas v Bratislave, kde som si začal robiť nové tetovanie a dosýtosti si vychutnal rodinnú pohodu u otca i mamy,“ prezradila pre Žilinský večerník brankárska opora Šošonov. Prakticky žiadny oddych nemal Martin Dúbravka, keď v anglickej Premier League musel zvládnuť nabitý futbalový program, typický pre futbal na Britských ostrovoch. Reprezentačný obranca Peter Pekarík si užil rodnú hruď iba 6 dní. „Vianoce sme trávili na našej chate. Chodili sme na prechádzky, večer trávili pri krbe a pozerali rozprávky,“ zveril sa nám Pekarík. O veľkú novinu sa cez Instagram podelil žilinský odchovanec Lukáš Čmelík, keďže s priateľkou Editou čakajú v apríli narodenie syna Lukáša juniora.

 

HOKEJOVÉ VIANOCE NA ĽADE
Povinnosti na ľade neobišli žilinských Vlkov, tí mali iba necelé tri dni voľna. „Toto bola jediná výhoda oproti extralige, tam sa hrá vianočné kolo už na Štefana. Mali sme tréning 26. decembra popoludní, takže za tie dni som stihol pobehať obe babky a venovať sa aj priateľke,“ pousmial sa odchovanec MsHK Dominik Rehák. Počas Vianoc sa v nákupných centrách mihol aj Marek Hrivík, no ihneď letel do Švédska za svojím súčasným zamestnávateľom z Leksandu.


HISTÓRIA I TURISTIKA
Basketbalisti si necelý týždeň voľna užili po svojom. Napríklad Róbert Rožánek sa vybral objavovať krásy českej metropoly. „Praha je skvostné mesto, páči sa mi história,“ stroho odvetil a o čosi športovejší program mal thaiboxer Milan Paleš. „Spoločne s celým klubom sme absolvovali výstup na Rozsutec, zobral som aj priateľku Alžbetku a okrem toho som bol na Vianoce klasicky v kruhu svojich najbližších. Nový rok som privítal na Straníku, bolo to veľmi milé.“ Vo svojom rodisku sa mihol aj svetoznámy volejbalista Lukáš Diviš, ktorý už pár rokov oblieka reprezentačný dres Ruska. 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod