Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Šport

Vlci by mali začať na ľade najskôr až 18. augusta

Žilinskí hokejisti mali už o tomto čase sa pripravovať na ľade pred novou sezónou. Avšak prvotné testovanie celého tímu odhalilo pozitívny prípad koronavírusu, a tak realizační tím i samotní hokejisti sa ocitli v nútenej karanténe. Podľa našich informácii mal pozitívny test v tíme ruský legionár Igor Safaraleyev (25).

12.08.2020 | 09:35

Približne 30 ľudí zo žilinského hokeja (mužstvo a tréneri – pozn. redakcie) je od minulého utorka v domácej karanténe, pričom postupne prebieha testovanie, ktoré by malo potvrdiť negatívny výsledok. „Niektorí hráči sa už podrobili testovaniu, ktoré ukázalo negatívny výsledok. Čakáme na pokyny od úradov, aby sa na test dostavili aj ďalší hráči a podľa toho budeme prispôsobovať program mužstva v nasledovnom období,“ povedal v nedeľu dopoludnia pre Žilinský večerník jeden z  majiteľov klubu Rastislav Chovanec. Hráči budú podľa potreby 12 až 14 dní v karanténe, a tak najskôr na ľad vykorčuľujú 18. augusta. Každý jeden z nich čaká na sms správu od príslušných úradov, aby sa dostavili na ďalšie kontrolné testovanie. Dovtedy by mali z klubu plniť pokyny prostredníctvom online tréningov, ktoré by mali slúžiť na udržiavania fyzickej kondície.

 

Žilinskému večerníku sa podarilo zistiť z viacerých zdrojov aj meno hráča, ktorý mal pozitívny test na koronavírus. Podľa našich informácii je ním 25-ročný ruský útočník Igor Safaraleyev (25). Ten pricestoval do Žiliny v pondelok na prvý spoločný tréning a po oznámení informácie od zdravotníkov odcestoval do domácej karantény v Michalovciach, kde má na Slovensku uvedený  prechodný pobyt. Paradoxom celého prípadu podľa nášho zdroja je aj fakt, že vraj hráč pred príchodom na Slovensko z Ruska absolvoval dva negatívne testy. Pochopiteľne, túto informáciu sme si overovali aj u predstaviteľov klubu. „Toto nebudeme ako klub komentovať, vzhľadom na ochranu osobných údajov,“ doplnil Rastislav Chovanec. Klub prostredníctvom sociálnych sietí vydal ešte minulý utorok oficiálne stanovisko v nasledovnom znení. „Ide o bezpríznakový priebeh ochorenia, ale v súlade s postupmi Úradu verejného zdravotníctva bola celému tímu, vrátane trénerov a kustóda, nariadená povinná domáca karanténa a s tým spojené opakované testy v rozpätí cca 5 a 12 dní. Veríme, že sa nám podarilo zachytiť nákazu hneď na začiatku.“

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Daniel Stehlík

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod