Žilinský Večerník

29. apríl 2024 | Lea
| 10°C

Šport

Vlci po prvom týždni na ľade vyriešili už aj brankársku otázku

Žilinskí hokejisti pod taktovkou nového trénerského dua Bokroš – Babka odštartovali prípravu na ľade pred novou sezónou 2023/2024. Veľkou posilou je martinský rodák a dlhoročný extraligista Michal Valent (37). Spoľahlivý gólman prichádza z Liptova, odkiaľ si do Žiliny prináša chuť víťaziť a postúpiť tam, kam Žilina patrí.

08.08.2023 | 09:57

Verejne ste kritizovali počas leta príchod Róberta Ľuptáka do Liptovského Mikuláša, to bola hlavná príčina, prečo ste zakotvili v Žiline?

Mal som zmluvu v Liptovskom Mikuláši, teda som očakával, že tam budem pokračovať aj túto sezónu. Myslím si, že tá kritika nebola priama, nechával som si zadné dvere, ale po nejakých pár rozhovoroch a komunikácii s manželkou sme sa utvrdili, že nám pôsobenie na Liptove nestojí za to. František Skladaný prišiel s ponukou, tú sme riešili a bola pre mňa najkonkrétnejšia.

Dlhé roky ste jedným z najlepších brankárov extraligy, nie je prvá liga pre vás pramálo?

Na jednu stranu ma to mrzí, lebo hokej v Liptovskom Mikuláši bol dobre nastavený, no túto kapitolu som uzavrel. Počas augusta sa s rodinou nasťahujem do Žiliny, zatiaľ nechcem nič prechváliť, ale za prvé dni je tu super partia a podarí sa nám konečne úspech.

Zalovíte si v pamäti, kedy ste naposledy chytali v prvej lige?

Mám skúsenosť s prvou českou ligou, pretože s Mladou Boleslavou sme tam vypadli a potom sme za dva roky mestu vrátili extraligu naspäť. Je to už poriadny čas, tak si tieto spomienky oprášim. Poznám sa s Františkom Skladaným, boli sme v kontakte a komunikácia bola už pár rokov dozadu, no vždy som sa pre rôzne dôvody rozhodol inak, než ísť do Žiliny. Teraz nastal čas, táto možnosť mi dávala zmysel a človek chce niečo dosiahnuť, lebo kariéra sa mi pomaličky blíži ku koncu. Chcel by som vrátiť Žilinu do extraligy.


 

Ako zatiaľ hodnotíte prostredie v Žiline?

Všetko fakt super, to ani pol krivého slova nemôžem na zázemie povedať. Nových majiteľov zatiaľ nepoznám, ale na stretnutie onedlho príde a teším sa na nich. Viete, šport je skvelá vec, pretože môžete robiť všetko dobre a športové šťastie vám to nejak zariadi inak. Ak by dali Žilinčania gól v predĺžení siedmeho zápasu, sú oni v extralige a nie Humenné. Na žilinský štadión mám výborné spomienky, dvakrát v drese Nitry sme postupovali v play-off ďalej, nemôžem na nikoho z tohto prostredia povedať nič zlé.

Pri pohľade na zostavu hráčov tímu ste najstarší, je to zvláštny pocit?

Máte pravdu, len mi to veľmi nepripomínajte. Pár chalanov poznám, ostatných spoznám časom, ale všetci sú úplne v pohode. Ja si všímam rôzne veci, každý hráč pracuje na sto percent. Pekná situácia je medzi brankármi, lebo dvojica mladíkov popri mne má dokopy rovnaký vek než ja. Smejeme sa na tom, chcem im odovzdať skúsenosti.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod