Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 10°C

Spravodajstvo

Z Vodného diela vytiahli mŕtveho muža

V sobotu 13. júla vytiahli z Váhu pri lanopase telo 52-ročného muža. Privolaná lekárka nevylúčila cudzie zavinenie.

22.07.2013 | 15:13

VODNÉ DIELO. Telo bez známok života si na hladine rieky Váh pri lanopase všimol náhodný okoloidúci. „Vraj plávalo na hladine tvárou nadol a bolo tu už niekoľko dní,“ hovorí jeden z tunajších rybárov. Malo patriť 52- ročnému mužovi, po ktorom bolo vyhlásené policajné pátranie. Naposledy ho živého videli 6. júla v podvečerných hodinách.

 


Príčinu úmrtia určí až pitva
Nebohého nezvestného prišli dohľadať a vytiahnuť z rieky traja muži zo žilinskej záchrannej brigády. „Utopenú osobu vytiahli cca päť metrov od brehu a na člne ju doplavili na breh,“ informuje hovorca Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Žiline Milan Chvíla. Prípad si na mieste prevzala štátna polícia, ktorá začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. „Privolaná lekárka nezistila bezprostrednú príčinu smrti, pričom nevylúčila cudzie zavinenie a odporučila vykonať zdravotno – bezpečnostnú pitvu. Trestné stíhanie bolo začaté vykonaním neodkladného a neopakovateľného úkonu, a to obhliadkou miesta činu,“ uviedla Jana Balogová, hovorkyňa žilinskej polície.

 


Starší muž nie je jediný, ktorého tento rok už, bohužiaľ, mŕtveho, vytiahli z našich vôd. V polovici júna zasahovali príslušníci záchrannej brigády pri vyhľadávaní nezvestnej osoby v rybníku v obci Nesluša. Hľadaného našli pod hladinou, bez známok života.

 

Smutné štatistiky
V mesiaci máj objavili na sútoku riek Váh a Rajčianka ľudské pozostatky vo vysokom štádiu rozkladu. Pri prvej obhliadke lekárom nebolo možné ani určiť, akého je pohlavia. Polícia začala vo veci viesť trestné stíhanie, doteraz je totožnosť nájdenej mŕtvoly neznáma.

 


I apríl sa čiernymi písmenami zapísal do kroniky utopených ľudí. V sobotu 20. apríla zazreli okoloidúci pod mostom v rieke Kysuca zachytené o kameň mŕtve telo. „Obhliadku tela vykonal lekár, ktorý známky vonkajšieho poranenia na tele nenašiel. Ako príčinu uviedol smrť utopením, pričom predbežne vylúčil cudzie zavinenie,“ informuje o prípade Jana Balogová. Nebohé telo sa podarilo identifikovať. Išlo o 43- ročnú ženu z Kysuckého Nového Mesta.

 

-ms-
Snímka autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod