Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 3°C

Poradňa

Zariaďujte svoj interiér na dlhšiu dobu

Zariaďovanie domácnosti nie je jednoduchou záležitosťou, pretože kusy nábytku a väčšie dekorácie nekupujete len na krátku chvíľu. Počítate s tým, že budú mať dlhšiu životnosť, čím by sa investície do nich mali vrátiť. Pri vybavovaní interiéru sa teda nepozerajte len na čo najnižšiu cenu, sú aj iné faktory, ktoré je potrebné zohľadniť.

01.12.2020 | 11:29

Hovorí sa, že nikto nie je taký bohatý, aby kupoval lacné veci. To pri nábytku a celkovom vybavení bytu či domu platí dvojnásobne, pretože to posledné, čo chcete a potrebujete, je ich rýchle znehodnotenie. Kvalita nábytku je tak veľmi dôležitá. Pri výbere konkrétnych kusov si pred ich zakúpením prečítajte recenzie, dajte na dobré skúsenosti známych a zvoľte predajcu, ktorému dôverujete. Ide o vaše pohodlie a financie.

 

Úložný priestor

 

V domácnostiach je zväčša veľkým problémom úložný priestor, ktorého nikdy nie je dosť. Na druhej strane je často ďalšou prekážkou chýbajúce miesto, kde tento priestor vytvoriť. Riešením aj v menších interiéroch môže byť komoda. To je veľmi praktický kus nábytku, ktorý vám poskytne dostatok organizovaného priestoru na vaše veci. Na trhu existuje množstvo komôd rôznych tvarov, veľkostí, výšok i kompozícií, že aj vy si vyberiete tú správnu do svojho príbytku.

 

 

Je veľký rozdiel aj v tom, do ktorej miestnosti bude komoda umiestnená. Podľa toho by ste mali vyberať presný typ. Do vstupnej predsiene, kde potrebujete ukladať predovšetkým topánky, bude vhodnejšia nízka komoda s dvierkami, do detskej izby sa zase hodí vyššia komoda s viacerými priehradkami, ktorá bude slúžiť aj ako odkladacia polička. Nezabúdajte, že aj samotná komoda má určitú maximálnu nosnosť a tú by ste mali dodržiavať pre zvýšenie životnosti nábytku a bezpečnosti.

 

 


 

 

 

Nech sa páči, sadnite si

 

Miestom, kde sa v mnohých domácnostiach pravidelne stretávajú členovia rodiny, prípadne sa tu konajú návštevy, je obývačka. Jej najväčšou dominantou je pohovka, ktorá však nezastupuje len funkciu skvelého dizajnu, ale aj pohodlia a komfortu pri sedení na nej. Nehovoriac o jej praktickom využití. Viete, ako vybrať pohovku, aby spĺňala všetky tieto kritériá? Na začiatok musíte voliť medzi jednokusovými pohovkami a celými zostavami. To záleží najmä na možnostiach vášho voľného priestoru v obývačke. Skvelou voľbou sú rohové sedačky, na ktoré si môžete aj pohodlne ľahnúť.

 

 

 

Zostavy pohoviek sú zase ideálne v obývačkách, kde si môžete dovoliť rozmiestnenie jednotlivých kusov po priestore. Je len na vás, koľko kusový komplet pohovky si zvolíte. Pri výbere však ešte uvažujte o tom, či potrebujete mať v spodnej časti aj extra úložný priestor a či chcete mať možnosť vytvorenia lôžka po rozložení gauča. To sa môže hodiť najmä pri častých návštevách, ak nemáte hosťovskú izbu.

 

Dôležitým faktorom pri výbere pohovky je aj jej materiál, výplň sedacej časti a čalúnenie. Nie všetky sedačky sú celočalúnené, čo značne obmedzuje ich umiestnenie do priestoru, nakoľko zadná časť nie je pokrytá.

 


 

 

Kvalita dekorácií

 

Každá domácnosť si okrem kvalitného nábytku a pohoviek zaslúži aj dekorácie, ktoré na prvý pohľad zaujmú a budú spolu so zariadením interiéru ladiť. K prvým dekoráciám, aké domov kupujete, sú zrkadlá. Nechcete odísť z domu bez toho posledného pohľadu a kontroly, či je všetko na vás v poriadku. Modernou voľbou je okrúhle zrkadlo, ktoré môžete umiestniť, či už do vstupnej haly, kúpeľne alebo do chodby na dvere skrine. Pri zrkadle už dávno nemusíte voliť len bežný obyčajný typ, zvoliť môžete ozdobné zrkadlá s rôznymi rámami či praktickými svetlami.

 

 



 

Vaša domácnosť si zaslúži to najlepšie zariadenie na všetkých frontoch. Výber je široký, ponuka veľká a každý si dokáže podľa svojich preferencií a možností zvoliť tie ideálne kusy nábytku či dekorácií.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: Photographee.eu/Shutterstock.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod