Žilinský Večerník

16. apríl 2024 | Dana, Danica
| 4°C

Zdravie a životný štýl

Zhoršil sa vám zrak? Poradíme vám, čo máte robiť!

Pozeranie televízora už nie je ako kedysi. Po chvíli vás začne bolieť hlava a vidíte rozmazane. Čítanie knihy pri šálke kávy už nie je možné, pretože na malé písmenká nevidíte. Je jasné, že sa vám zhoršuje zrak. Hoci si to možno spočiatku nechcete pripustiť, príznaky zhoršenia zraku nie je dobré ignorovať. Nikdy neviete, čo sa skutočne deje. Čo teda robiť, ak cítite, že sa váš zrak naozaj zhoršuje?

20.01.2021 | 21:12

Zrak sa nám môže zhoršiť v ktoromkoľvek veku. Nikdy by sme nemali ignorovať príznaky, ktoré naše telo vysiela. Čo teda robiť?

 

Návšteva lekára

Aj keď máme kamarátku, ktorá sa vyzná a vie nám vždy poradiť, najlepšie bude, ak sa so zdravotným problémom obrátime priamo na nášho očného lekára. Návštevu lekára by sme nemali podceniť najmä vtedy, ak sa naše príznaky stále zhoršujú. Oči máme na celý život iba jedny a nikto z nás si ich nechce poškodiť.

 Výber okuliarov

Či sa nám to páči alebo nie, zhoršenie zraku sa vo väčšine prípadov končí kúpou dioptrických okuliarov. Vďaka okuliarom si však oči nezaťažujeme, pretože nežmúrime, resp. vidíme dobre. S nimi môžete opäť čítať knihy alebo pozerať televíziu. Veľkou výhodou je aj fakt, že vďaka okuliarom si budete menej chytať a pretierať oči.

„Bojím sa, že budem zle vyzerať.“

Túto vetu si povie väčšina ľudí, ktorí okuliare začínajú nosiť. Avšak, nemusíte sa báť! V dnešnej dobe existuje na výber mnoho druhov okuliarov. Mnohí ľudia ich nosia ako módne doplnky. V optikách sa bežne predávajú aj krásne značkové okuliare, ktoré vedia zaujať. No povedzte, nosiť Gucci okuliare je výhra, no nie?

Posilnenie zraku

Do dnešného dňa sa hovorí, že pre udržanie dobrého zraku je potrebné jesť potraviny, ktoré sú bohaté na vitamín A. Nájdete ho najmä v listovej zelenine, napr. v špenáte alebo brokolici. Môžete si nechať poradiť aj lekárnikom a kúpiť si vitamíny vhodné na podporu zraku.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: Shutterstock.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod