Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| -1°C

Zaujalo nás

Žilina bude na jar ešte krajšia! Dobrovoľníci vysadili na území mesta ďalšie sakury

Sakura - japonská čerešňa je charakteristická ružovým sfarbením kvetom. V Žiline niekoľko sakúr rastie na Národnej ulici, pri Štefánikovom námestí či na Bulvári. Po novom bude Žilina v jarných mesiacoch ešte ružovejšia a to vďaka dobrovoľníckej aktivite.

09.11.2019 | 10:45

V piatok 8. novembra dobrovoľníci z jednej nemenovanej spoločnosti so sídlom v Žiline vysadili stromy druhu sakury za približne 600 eur na Ulici Tomáša Rúžičku v Žiline. Podporiť výsadbu zelene v meste prostredníctvom zapojenia súkromných subjektov je cieľom projektu Každý strom má význam, ktorý organizuje mesto Žilina v spolupráci s poslancami za volebný obvod č. 1.


„Hlavná myšlienka projektu spočíva vo vyhľadávaní plôch vhodných na výsadbu stromov, krov, okrasných tráv či trvaliek. V duchu myšlienky, že aj malý čin má veľký význam, ak ho zrealizuje viacero ľudí, chce žilinská samospráva osloviť čo najviac subjektov na spoluprácu," uviedol k aktivite na území mesta hovorca Žiliny Vladimír Miškovčík.

Do pilotej realizácie v rámci projektu Každý strom má význam za zapojilo 12 zamestnancov spoločnosti.

Zamestnanci odboru životného prostredia na Mestskom úrade v Žiline poskytujú záujemcom o projekt poradenstvo pri výbere vhodnej zelene či drevín na výsadbu a tiež spoluúčasť na samotnej realizácii.

Autor: - r -

Foto: mesto Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod