Žilinský Večerník

23. apríl 2024 | Vojtech
| -4°C

Kultúra

Žilina opäť ožije obľúbenou literárnou udalosťou roka  

Žilinský literárny festival vstupuje do 18. ročníka. Bude prebiehať od 16. do 18. septembra.

15.09.2021 | 12:16

 

Počas 16.  až 18. septembra sa v Žiline uskutoční už 18. ročník Žilinského literárneho festivalu.  „Najväčšia literárna udalosť na strednom Slovensku, ktorú organizuje občianske združenie ZLF už tradične v spolupráci s kníhkupectvom Artforum v Žiline, kultúrnym centrom Stanica Žilina-Záriečie a mestom Žilina sa bude konať v priestoroch Novej synagógy v Žiline, ktorej dominuje monumentálna Sphéra vizuálneho umelca Juraja Gábora,“ priblížila miesto konania Barbora Jombíková. 

 Jeho funkčné dielo bude počas troch festivalových dní prepojené s bohatým literárnym a kultúrnym programom. Nebudú chýbať diskusie so zaujímavými slovenskými aj zahraničnými autormi, koncerty, výstavy, workshopy, celodenný detský program a knižný trh vydavateľov a kníhkupectiev. Priamo v Sphére sa odohrá niekoľko sprievodných podujatí a literárnych diskusií, a zároveň bude počas sobotného dňa slúžiť ako chillout zóna, kde si budú návštevníci môcť oddýchnuť s dobrou knihou.

 „Okrem mnohých slovenských hostí prídu aj zahraniční autori: môžete tešiť na maďarského spisovateľa Pála Závadu, ktorý príde festival otvoriť aj so svojimi dvoma prekladateľkami do slovenčiny, na jednu z najobľúbenejších súčasných českých autoriek Alenu Mornštajnovú, či na uznávaného poľského reportéra Wojciecha Jagielskeho,“doplnila. Príďte si vychutnať vôňu kníh a kávy v jedinečnom architektonickom priestore s neopakovateľnou atmosférou! Festival podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod