Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 3°C

Šport

Žilina po dlhej pauze dejiskom galavečera bojových športov

Zhruba po troch rokoch sa vracajú bojové športy do metropoly severného Slovenska, a to v podobe turnaja v thajskom boxe - Professional Muaythai league. Ten sa uskutoční už túto sobotu 12. marca v priestoroch Event House Žilina. Detaily o celom projekte ako aj o samotnom turnaji priblížil exkluzívne pre Žilinský večerník organizátor Róbert Kajánek.

07.03.2022 | 16:23

KONEČNE PRAVÝ ADRENALÍN

V prvotnej reakcii bolo cítiť zo skúseného promotéra a organizátora mnohých špičkových podujatí nielen v Žiline veľkú radosť. Šport sa po dlhom čase vracia do života bežných dní, a tak nečudo, že aj vo svete bojových športov zavládol optimizmus. „Je to už poriadne dlhá doba, čo Žilina nezažila adrenalín bojových športov, osobne sa mi to zdá už akoby večnosť. Posledný turnaj sme zorganizovali v apríli 2019, potom v rokoch 2020 a 2021 sa celosvetová šou Enfusion musela pre pandémiu zrušiť. Rovnako nebude tento projekt u nás v tomto roku 2022 vzhľadom na neistú situáciu vo svete začiatkom tohto kalendárneho roka. Prípravy na takýto projekt trvajú zhruba pol roka, čo z časových dôvodov nemáme šancu stíhať a organizovať. Všetci v našom tíme veríme, že rok 2023 už bude v poriadku a Enfusion do Žiliny vrátime,“ začal svoje rozprávanie Róbert Kajánek. I pre tieto objektívne dôvody sa rozhodol so svojím tímom priniesť do Žiliny projekt Professional Muaythai League pod skratkou PML.


 

HLAVNÝM ŤAHÁKOM MILAN PALEŠ

Nový projekt PML na úrovni Česka a Slovenska dáva priestor ostrieľaným bojovníkom i novým talentom na scéne bojových športov. „Celý kolotoč bude mať 6 kôl, druhá časť je práve u nás v Žiline. Jednoznačne zápasom večera bude žilinský borec Milan Paleš z Diamond Gymu, ktorý počas troch rokov zápasil po celom svete získal mnoho úspechov. Má dostatok fanúšikov a pre nich to bude veľké zadosťučinenie ho znova vidieť na domácej pôde. Z domácich borcov nebude chýbať na odchovanec a veľký talent Leonard Borák či nováčik Jakub Mikovčák a mnoho ďalších. Veľmi zaujímavý zápas ťažkých váh sľubuje Srb Mitrič, ktorý má našliapnuté veľmi vysoko,“ dodal Kajánek a pridal aj pár organizačných pokynov pre fanúšikov. „Pre Žilinu sme mali rozpracované dve verzie, teda bez divákov a s divákmi s pokrytím 25 percent kapacity danej haly. Aktuálne opatrenie sa veľmi dynamicky menia, a to ovplyvnil aj netradičný priestor, ktorým bude Event House Žilina. Priamo v hale bude môcť sledovať jednotlivé súboje 200 VIP hostí. Samozrejme, fanúšikovia si budú môcť zakúpiť stream cez oktagon.tv. Začíname sobotu 12. marca od 18.00.“


 

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív R.K.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod