Žilinský Večerník

8. máj 2024 | Ingrida
| 11°C

Tlačové správy

Žilina pokračuje s opravou ciest a chodníkov

Niekoľko ciest a chodníkov v Žiline dostane v najbližších mesiacoch nový asfaltový povrch. V septembri sa začalo už na Solinkách a Vlčincoch, pokračuje sa prímestskými časťami. Mesto plánuje vykonať tieto opravy do polovice novembra.

10.10.2023 | 10:11

Žilinská radnica začala s rekonštrukciou viacerých miestnych komunikácií už koncom septembra. Predmetné práce sa realizujú na sídliskách Solinky (vnútroblok Borová), Hájik (ulice Mateja Bela a Baničova), Vlčince a v mestských častiach Brodno (Zábrežná ulica), Bytčica (ulica Na stanicu, pri zrekonštruovanej škôlke a časť ulice Štaffenovský dvor), Trnové (Ondavská ulica), Bánová (pri kostole Nám. Sv. J. Bosca), Žilinská Lehota (Kortinská), Zástranie (Do Toboliny) a Budatín (Biela ulica). Na sídliskách sa opravujú chodníky a v prímestských častiach cesty. V centre mesta bude opravená Ulica J. M. Geromettu, pri ktorej vyrastie pre Žilinčanov nové kreatívne trhovisko.

„Celkovo plánujeme opraviť približne 25 000 m2 ciest a chodníkov. Vodiči budú kvôli prácam na cestách musieť počítať aj s určitými obmedzeniami. Mesto o nich bude informovať prostredníctvom všetkých dostupných komunikačných kanálov,“ uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Vysúťaženým zhotoviteľom prác je firma VHS-Asfalty, s.r.o., pričom náklady na realizáciu sú 515 805 eur s DPH. Harmonogram prác je momentálne nastavený do polovice mesiaca november, avšak je závislý predovšetkým od počasia, ktoré bude mať na jeho plnenie významný vplyv.

Autor: - r -

Zdroj: Mesto Žilina

Foto: Mesto Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod