Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 10°C

Zaujalo nás

Žilina sa zmenila na mesto krásy

Na jeden deň sa Žilina stala pravdepodobne jediným mestom na Slovensku, kde sa na štvorcový meter sústredilo najviac ženskej krásy. Minulý stredu sa tu totiž uskutočnil regionálny kasting súťaže Miss Slovensko 2013.

16.05.2013 | 17:10

Na tohtoročný kasting prišlo v stredu 16. januára do Žiliny dovedna sedemdesiat krások. Aby mohli zabojovať o postup do finále, museli spĺňať nasledovné podmienky:  mať výšku nad 170
centimetrov, byť vo veku od 18 do 24 rokov, slobodné, bezdetné a so slovenskou štátnou príslušnosťou.

„Novinkou tohtoročnej Missky je, že dievčatá sa mohli prihlásiť aj cez internet. Prišlo nám veľa prihlášok, z ktorých sme vyselektovali tie, ktoré na 100 percent spĺňali všetky podmienky. Niektoré dievčatá tak postúpili priamo do semifinále v Bratislave,“ informovala riaditeľka Miss Slovensko Magdaléna Šebestová.

Na v poradí tretí regionálny kasting zavítali do Hotela Dubná Skala krásky z rôznych kútov Žilinského kraja. Šťastie tu dokonca prišla skúsiť aj 21-ročná Sandra z východoslovenských Michaloviec. „Som tu u rodiny, tak som sa rozhodla, že pôjdem na kasting práve v Žiline. Rada by som skúsila niečo nové,“ povedala.

Slečny absolvovali krátku promenádu v plavkách i rozhovor s porotou. Ako sa viaceré zhodli, najväčší strach im naháňali práve otázky od porotcov. Stále úradujúca Miss Slovensko 2012 Kristína Krajčírová nám však prezradila, že na porotcov najviac zaberá úsmev. „Radím im, aby boli milé a usmievavé, lebo úsmev vie spraviť naozaj veľa,“ hovorí najkrajšia žena Slovenka, ktorá si podobnou avantúrou prešla pred rokom.

Takmer tri hodiny vyberala odborná porota v Žiline tie najkrajšie z najkrajších. Tesne po kastingu nám PR manažérka produkčnej spoločnosti Forza Zuzana Čižmáriková prezradila, že do semifinále, ktoré sa uskutočnilo túto nedeľu v Bratislave, postúpilo zo Žiliny osem dievčat. Ako ďalej naznačila, jedna z nich má vraj veľké šance dostať sa až do finálovej dvanástky. „Finalistky predstavíme
verejnosti vo štvrtok 31. januára. O víťazke Miss Slovensko 2013 sa rozhodne 14. apríla v Bratislave,“ dodala.

Bude v najkrajšej dvanástke aj Žilinčanka? Čoskoro sa to dozvieme!
 

Michala Stehlíková

Snímka autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod