Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 6°C

Spravodajstvo

Žilina si poradila aj s druhým testovaním. Pozitívnych bolo menej

V druhom kole celoplošného testovania sa prišli v Žiline otestovať tisíce ľudí. Štatistika zo soboty hovorí o poklese pozitivity na úrovni 53 %.

10.11.2020 | 19:06

ŽILINA. Aj tento víkend samospráva otvorila všetky odberné miesta. Jedine v Mojšovej Lúčke bolo testovacie miesto podľa radnice k dispozícii iba v nedeľu. „Rady pred odbernými miestami, ktoré spôsobovali v skorých ranných hodinách problémy v prvom kole testovania uplynulý víkend, sa aktuálne už netvoria, prípadne len veľmi malé. Ľudia čakajú v priemere 10 – 15 minút, prípadne vôbec,“ opísal situáciu počas víkendu hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

V sobotu bolo podľa neho v meste Žilina otestovaných spolu 36 031 ľudí, z ktorých 175 bolo
s pozitívnym výsledkom testu (0,48 %). „Pokles pozitivity oproti minulému týždňu evidujeme na úrovni 53 %. Pokles účasti oproti sobote (31. 10.) je približne 9,40 %. V celom okrese Žilina bolo v sobotu 7. novembra otestovaných spolu 73 637, infekčných bolo 359,“ konkretizoval hovorca mesta.

„Väčšia testovacích tímov zostala v rovnakom zložení ako minulý víkend. Kde to bolo potrebné, tam sa doplnili chýbajúci ľudia v zdravotníckej časti alebo u administrátorov či dobrovoľníkov. Po prvom kole sme ešte počas týždňa doladili nedostatky, aby bolo v sobotu a v nedeľu všetko v poriadku. Každé odberné miesto bolo vybavené ochrannými pomôckami a materiálom, zabezpečili sme stravu na obed a na večer,“ doplnil primátor Žiliny.

 

Foto: mesto Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod