Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -0°C

Spravodajstvo

Žilinská policajná akcia skončila v pôrodnici

Príbeh ako z filmu. Dvojica žilinských štátnych policajtov Marek Belaník a Branislav Kušan si budú dlho pamätať svoju službu počas stredy 5. mája, keď pomohli malému novorodeniatku príchodu na svet.

12.05.2021 | 14:45

Dvojica policajtov namerala na úsek z Rajca pod Váhostavom auto Seat Leon, pričom šofér prekročil rýchlosť o 20 km/hod. Po zastavení sa začal nefalšovaný príbeh so šťastným koncom, ktorý napíše len samotný život. „Auto okolo nás preletelo, tak sa nám ho podarilo zastaviť a vodič nám oznámil, že jeho žena začala rodiť. Neváhali sme ani sekundu, zapli majáky a spravili im eskortu až priamo na novorodenecké oddelenie priamo do žilinskej nemocnice,“ opísal pre Žilinský večerník tento milý prehrešok pravidiel cestnej premávky žilinský policajt Marek Belaník. Vodič napokon vyviazol bez pokuty a s ohromnou radosťou, veď o pár hodín sa mu narodil syn Martin. „Pokutu sme neriešili, len sme si odpísali údaje. Mne sa niečo podobné stalo už druhýkrát za dva mesiace. Predtým prekročil vodič rýchlosť v Žiline až o 55 km/hod, lebo mu odpadol spolujazdec a spoločne sme ho previezli na urgentný príjem. Tiež sme nikomu neposlali pokutu. Uvidím, čo ma čaká do tretice, nejako tieto momenty asi privolávam,“ dodal Belaník.

 


 

Podarilo sa nám spojiť aj s oteckom Michalom Šálekom z obce Stránske pri Rajeckých Tepliciach. „Policajti ma išli riešiť, no hneď mi spravili doprovod až pred dvere nemocnice. Milo ma to prekvapilo, náš syn Martin bude mať aspoň na čo spomínať, keď bude starší.“

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod