Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -2°C

Spravodajstvo

Žilinu zablokoval štrajk autodopravcov. Polícia odkláňa dopravu po obchádzkových trasách

Únia autodopravcov štrajkuje od dnešného rána aj v Žiline. Hlavný ťah Žilina - Martin je v oboch smeroch uzatvorený. Polícia usmerňuje dopravu po obchádzkových trasách.

10.01.2020 | 11:55

Únia autodopravcov Slovenska ohlásila na dnes 10. januára štrajk spojený s blokáciou dôležitých cestných úsekoch na vybraných miestach v rámci Slovenskej republiky. Jedným z nich je aj cesta I/18 na ulici Košická v Žiline (v obidvoch smeroch) za križovatkou s ulicou sv. Cyrila a Metoda (zjazdná rampa z ulice sv. Cyrila a Metoda zo sídliska Vlčince v smere na Martin). Cesta, ktorá je jedným z najfrekventovanejších dopravných úsekov v krajskom meste, bude podľa avíza autodopravcov neprejazdná do 20.00 hodiny.


 „Usmerňovanie a riadenie dopravy na uvedenom cestnom úseku je výlučne v kompetencii Polície Slovenskej republiky. Dopravnú situáciu v meste však monitorujeme. Podľa aktuálnych (10.1., 11.00 h) informácií od Mestskej polície v Žiline blokácia zatiaľ nespôsobuje v meste výraznejšie dopravné obmedzenia a komplikácie. Tie sa očakávajú v popoludňajších a podvečerných hodinách," informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

„Zároveň oznamujeme, že dnes 10. januára v čase okolo poludnia je v Žiline plánovaný prejazd nadrozmerného demolačného stroja na trase z Prešova do Českej republiky. Konvoj so sprievodom pozostáva zo štyroch vozidiel, pričom najdlhšie vozidlo má dĺžku až 30,28 metrov, šírku 4,3 metre, výšku 4,5 metrov a hmotnosť až 120 ton," dodal hovorca.


Vzhľadom na dopravnú situáciu v meste žiada vedenie Žiliny vodičov, aby zvýšili pozornosť, jazdili opatrne a vybrali si alternatívne trasy na prejazd. Blokovanú cestu polícia odporúča osobnej doprave a autobusom obchádzať po ceste III/2084 - ulica Pri celulózke.

OZNAM POLÍCIE V SÚVISLOSTI S OBCHÁDZKOU:

„Okresný dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline širokej motoristickej verejnosti oznamuje, že dňa 10. januára 2020 v čase cca od 9.30 h do 20. h bude úplne uzatvorená cesta I/18 na ulici Košická v meste Žilina (v obidvoch smeroch) za križovatkou s ulicou sv. Cyrila a Metoda (zjazdná rampa z ulice sv. Cyrila a Metoda zo sídliska Vlčince v smere na Martin) – prejazd bude umožnený výhradne vozidlám všetkých záchranných zložiek.

Predmetné miesto odporúčame osobnej doprave a autobusom obchádzať po ceste III/2084 - ulica Pri celulózke (viď. priložená mapa s vyznačením obchádzky). Zároveň žiadame vodičov motorových vozidiel, aby sa vyhli mestu Žilina z dôvodu blokovania dopravy autodopravcami a využili iné alternatívne dopravné trasy."

Autor: - r -

Foto: Polícia SR

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod