Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Z regiónu

Akčná nedeľa v Malej Fatre pre horských záchranárov: dva úrazy dolných končatín

Horská záchranná služba Malá Fatra zasahovala v nedeľu 26. apríla k dvom úrazom dolných končatín. V oboch prípadoch sa zranili turistiky.

28.04.2020 | 10:45

Dva úrazy dolných končatín v priebehu jedného dňa na dvoch rôznych miestach Malej Fatry. Oblastní horskí záchranári prežili rušnú nedeľu.

„V popoludňajších hodinách 26. apríla boli záchranári HZS požiadaní o pomoc pre 53-ročnú turistku, ktorá si spôsobila úraz dolnej končatiny na červenom turistickom značenom chodníku nad Starhradom v Malej Fatre. Po príchode záchranárov HZS bola turistke končatina ošetrená a zafixovaná. Za pomoci rakúskeho vozíka ju transportovali ku terénnemu vozidlu HZS na príjazdovej ceste. Po prevoze do Varína ju odovzdali privolanej posádke RZP," informovala o prvom zásahu Horská záchranná služba (HZS).


V ten istý deň boli horskí záchranári požiadaní aj o pomoc pre 40-ročnú slovenskú turistiku, ktorá sa zranila v oblasti Vyhnanej.

„Počas zostupu na túre si podvrtnutím spôsobila úraz dolnej končatiny. Po ošetrení a zafixovaní končatiny bola podnesená za pomoci nosidiel UT 2000 ku terénnemu vozidlu HZS a transportovaná ku domu HZS v Štefanovej. Tu ju prebrala na ďalšie ošetrenie posádka RZP," uvádza HZS. 

Autor: - r -

Foto: ilustračná snímka HZS

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod